Annonce
Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Kø til kviktest i Nobelparken og Filmbyen i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Region Midtjylland og Falck meldte i sidste uge ud, at alt nu blev sat ind for at mindske ventetiderne til byens testcentre. På fredag 21. maj tager de næste skridt i det arbejde.

AARHUS: De lange testkøer får for anden fredag i træk en ny modstander. Region Midtjylland og Falck kommer nemlig atter århusianernes ønske om kortere ventetid til coronatests til undsætning.

Der åbnes fredag 21. maj endnu et testcenter i Aarhus, og denne gang er det midtbyens testkapacitet, der bliver forøget.

Det nye center åbner i det cirka 2.000 kvadratmeter store Aarhus Congress Center i Scandinavian. Centerets store areal giver mulighed for, at der i løbet af dagen kan testes rigtig mange mennesker.

Annonce

- Det er et rigtig stort område, vi har fået her, og når det bliver kendt i byen, begynder vi at skalere det op. Altså 'the sky is the limit' i forhold til kapacitet, siger Arne Vesterdal, der er Covid-projektchef hos Falck.

De sidste detaljer

Det kan altså slås fast, at det nye center allerede åbner på fredag 21. maj, men Falck arbejder stadig på de sidste detaljer, og derfor er der nogle ting, de endnu ikke kan svare på.


Vi ansætter og uddanner podere i maksimalt tempo lige nu, i sidste uge ansatte vi 500 podere i regionen

Arne Vesterdal, Covid projektchef Falck


- Vi har næsten lige fået aftalen på plads, og derfor er der stadig mange detaljer, vi arbejder med. Det er eksempelvis åbningstiderne, vi stadig pusler med, forklarer Arne Vesterdal.

Han glæder sig dog over den nye aftale og er sikker på, at det kommer til at give hele Aarhus' testkapacitet et stor løft.

- Der er ingen tvivl om, at det kommer til at spille en central rolle i testberedskabet i Aarhus, fortæller Arne Vesterdal, der har et klart mål med testkapaciteten:

- Vi håber, at vi på et eller andet tidspunkt har nogle podere, der ikke har noget at lave, for så er vi jo nået i mål, siger han.

Annonce

Maksimalt tempo

Hos Falck er man godt klar over, at man ikke er i mål endnu i forhold til testkapacitet. Men det er ikke kun testcentre der skal til.

- Vi ansætter og uddanner podere i maksimalt tempo lige nu. I sidste uge ansatte vi 500 podere i regionen, og de bliver så sat ud, hvor de kan gøre mest gavn i forhold til kø, fortæller Arne Vesterdal.

Ansættelserne foregår så hurtigt som muligt, og en opfordring følger også til slut:

- Hvis man går hjemme og ikke har noget at give sig til, så er det ind på Falcks hjemmeside og ansøg som poder. Vi ringer rundt hver eneste dag og får folk skrevet ind på podningskurser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce