Annonce
Kultur

Nyt ungekulturhus på Madevej: Sådan ser første etape ud

Hele området omkring Det Gule Pakhus bliver forskønnet og bundet bedre sammen med nabolaget. Et nabolag, der ikke mindst rummer det ny campus ved banegården, hvor mange tusinde studerende skal have deres gang, forklarer Lasse Schuleit. Illustration: Skala Arkitekter
Første del af Horsens ny knudepunkt for ungdomskultur og koncerter åbner midt i august, forventer kulturchef. Han forudser et "intenst" bygge-ryk, når foråret kommer.
Annonce

Horsens: Går alt efter planen, kan horsensianerne om otte måneder tage en stor del af et nyt ungekultur-hus i byen i brug.

Huset, der skal bygges som en udvidelse til Det Gule Pakhus på Madevej og på sigt sikre en sammensmeltning med spillestedet KulisseLageret, skabes i etaper. Og ifølge Horsens Kommunes kulturchef Lasse Schuleit åbner første del i midten af august.

Det falder sammen med, at mange studerende rykker ind på det ny campus ved banegården, og de vil dermed have et kulturtilbud i "baghaven" til campus fra dag et, forklarer han.

Annonce

Spaden i jorden snart

- Spaden går i jorden snart, og så kommer der et intenst ryk i foråret, siger kulturchefen om byggeriet, som kommunen netop har offentliggjort de første skitser af.

Sådan vil den ny hovedindgang til ungekulturhuset ifølge arkitektfirmaet Skala Arkitekter tage sig ud. Illustration: Skala Arkitekter

Skitserne viser, hvordan Det Gule Pakhus i første etape får en tilbygning, der skal fungere som hovedindgang til ungekulturhuset og samtidig give plads til en café med studiemiljøer og rum til arrangementer. For eksempel mindre koncerter, forklarer Lasse Schuleit.


Det skal være et program, hvor de, der bruger Det Gule Pakhus og KulisseLageret i forvejen, kan genkende sig selv og nogle af de aktiviteter, de kender. Men det skal også være sådan, at de siger "hold da kæft, det var da noget nyt, det her".

Lasse Schuleit


Derudover skyder flere nye øvelokaler op for at styrke det musikmiljø, Det Gule Pakhus i forvejen rummer.

- Nu kører hele forløbet med byggesag osv. Men vi er ret langt med det, og vi får lidt travlt, for vi skal være klar i august, siger han.

Annonce

Lige dele genkendelighed og overraskelser

Ud over byggeriet, der også omfatter en forskønnelse af området på Madevej, fremhæver han, at en arbejdsgruppe, der blandt andet tæller folk fra Det Gule Pakhus, KulisseLageret og kommunen, er undervejs med et program for, hvad der skal ske i huset i 2021.

Nyt ungekulturhus på Madevej - 1. etape

I seneste dagsorden til kulturudvalget i Horsens Kommune beskrives første etape af etableringen af et nyt ungekulturhus:

"I første etape af projektet etableres en ny midlertidig tilbygning til de eksisterende bygninger. Tilbygningen skal være hovedindgang til det nye ungekulturhus og skal indeholde en café med studiemiljøer og plads til løbende hverdagsarrangementer og events. Tilbygningen skal også fungere som blikfang og markør for, at noget nyt er under udvikling i området. I den eksisterende hovedbygning etableres kontor- og mødefaciliteter til administrationen af det nye ungekulturhus.

Der etableres desuden øvelokaler, som understøtter husets ambition om at være et rytmisk kraftcenter i Horsens. Endelig renoveres de omkringliggende udendørsarealer, så der bl.a. etableres et hyggeligt gårdmiljø med siddepladser, en overdækket udendørsscene samt mindre workshoplokaler rundt om hovedbygningen."

- Det er klart, at der er arbejdes med at lave et fedt og relevant program, og så bliver opgaven at kommunikere det ud til folk, at der kommer nogle nye muligheder dernede, forklarer han.

- Det skal være et program, hvor de, der bruger Det Gule Pakhus og KulisseLageret i forvejen, kan genkende sig selv og nogle af de aktiviteter, de kender. Men det skal også være sådan, at de siger "hold da kæft, det var da noget nyt, det her". Det lyder måske som en kliche, jeg beklager, men det skal bestå af lige dele genkendelighed og overraskelser, siger han.

Annonce

Usikkert hvornår nye spillested er klar

Hvornår det samlede projekt - og dermed også et nyt spillested, der baner vej for en flytning af KulisseLageret - står klar til brug, kan Lasse Schuleit endnu ikke oplyse.

Indvendig skal første etape blandt andet rumme et café- og studiemiljø, hvor man kan hænge ud og opleve løbende arrangementer. Illustration: Skala Arkitekter

Kommunen har afsat fem millioner kroner til første etape, mens sidste del af projektet kræver medfinansiering fra fonde.

- Vi har før arbejdet med en horisont, der hed 2023, og det er godt at have som ambition, men om det lykkes, kommer fuldstændig an på, hvordan projektet udvikler sig, og hvor mange fondspenge osv., der skal skaffes, siger Lasse Schuleit og tilføjer:

- Jeg har set projekter, hvor man har haft en deadline på fire år, og så tog det kun to et halvt, men jeg har også set projekter, hvor man sagde fire år, og så tog det 10. Det er helt sikkert ikke det sidste, der er horisonten. Vi har heldigvis en tradition i Horsens for at være ret handlekraftige, men jeg kan ikke sætte årstal på nu, siger kulturchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Kultur

Corona-kultur: 3 pudsige påhit

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce