Annonce
Aarhus

Nyt vandland i Aarhus til 230 millioner hænger i en tynd tråd: Der er ikke plads til to

Sådan ser de første tegninger ud for det idrætskulturbad på 12.600 kvadratmeter, som man i Skovbakken drømmer om.

I snart to år har man i Skovbakken drømt om et nyt, stort vandland til 230 millioner kroner. Men det kniber med opbakningen fra kommunen, der i stedet støtter et "verdensbad" i Gellerup.

AARHUS: Der var jubelbrøl og hundredvis af opadvendte tommelfingre på de sociale medier, da vi på Stiften.dk for godt halvandet år siden kunne fortælle nyheden om, at et nyt, stort vandland til 230 millioner kroner var på tegnebrættet i det nordlige Aarhus.

- Nej, hvor lyder det godt det hele, skrev Connie Andersen blandt andet i et læserbrev dagen efter nyheden.

Men siden er projektet ikke kommet meget længere end tegnebrættet.

Idémanden bag "idærtskulturbadet" er formand for Skovbakken Svømning og arkitekt Kim Thorsell, der selv har tegnet stregerne til vandlandet, der på papiret skal blive 12.600 kvadratmeter stort i tre etager og bygges mellem Vejlby-Risskov Hallen og atletik- og fodboldbanen bag halkomplekset.

Desværre for Kim Thorsell og det nordlige Aarhus, kan han ikke komme videre med projektet, før han har kommunens støtte. Og den får han ikke.

Annonce
I tegningerne for badelandet er der både rutchebaner og træningsbaner på 50 meter.

- Ærgerligt

I et skriftligt svar tilbage fra februar 2017 fortæller kommunen og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), at man i stedet satser på det nye Verdensbad, der bliver et stort trækplaster i det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup, og som man forventer kan tiltrække flere end 600.000 gæster om året.

Siden har Kim Thorsell prøvet at få politikernes opmærksomhed, fordi han ikke kan søge fondstøtte til projektet, før han har kommunens støtte.

Men Aarhus Kommune fortæller, at man i dag har samme holdning som i februar 2017, da en projektgruppe er i fuld gang med at arbejde på skitserne til det ambitiøse bad i Gellerup, og man mener ikke, det er realistisk at arbejde på to badeland i byen.

- Det er ærgerligt, at der ikke kommer flere faciliteter i et område, hvor der bliver bygget ud massivt i øjeblikket, og hvor vi er udfordret i forvejen. Der kommer et pres på faciliteter, som man ikke bare kan flytte ud i et verdensbad, siger Kim Thorsell med henvisning til de mange større byggeprojekter, der er i gang især i det nordlige Aarhus.

Skøjtehal og badeland i ét

Nu vil Kim Thorsell tilbage til tegnebrættet.

En af planerne er i stedet at slå vandland og skøjtehal sammen, så man får større faciliteter, da både den nuværende skøjtehal og svømmehallen i Skovbakken ikke kan følge med efterspørgslen.

- Jeg mener stadigvæk, at vi har behov for at tænke store tanker omkring kapacitet. Svømmehallen i Skovbakken er så gammel, at den skal igennem en totalrenovering indenfor 5 år, og derfor er det nu, man skal kigge på en løsning på den lange bane, mener Kim Thorsell.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce