Annonce
Østjylland

Nyt vartegn: 10 etagers højhus i spil i Hinnerup

Sådan kan midtbyen i Hinnerup se ud. Illustration: Favrskov Kommune.

Politikerne skal kigge på et udspil til en midtbyplan for Hinnerup. I planen er der et udspil til et 10-etagers højhus.

HINNERUP: Et højhus på op til 10 etager. Det er et af forslagene til den midtbyplan for Hinnerup, som politikerne i Teknik- og Miljøudvalget skal kigge på, på mødet torsdag. Kommunen har fået udarbejdet en plan, som deler området i tre bydele, Centerbyen, Banebyen og Sydbyen.

Hinnerup midtbyplan er bygget op omkring et højt og koncentreret centrum. I Banebyen udlægges areal til et højhus på op til 10 etager. Højhuset placeres på hjørnet af Jernbanegade og Storegade og vil fremstå som et markant vartegn for Hinnerup.

Det højeste punkt i midtbyen er højhuset. Herfra aftager højden mod øst, nord og syd. Den højeste bebyggelse opføres mod vest langs jernbanen og i centerområdet.

I Centerbyen vest for Storegade kan der bygges i tre til seks etager, højest mod jernbanen. Herefter aftager bebyggelsens højde mod øst til Lilleådalen. I Banebyen vil bebyggelsen kunne opføres i op til seks etager med et højhus på 10 etager i centrum. Højhuset vil markere et knudepunkt i byen, hvor kollektiv trafik, handel, kultur og erhverv koncentreres. Fra Fredensgade mod Lilleådalen aftager højden.

Sydbyen afgrænses af Banebyen, Søndergade, Århusvej og jernbanen. Det er Hinnerups ældste bydel, hvor flere dele trænger til fornyelse. Hensigten med nye muligheder for bebyggelse i Sydbyen er at skabe grundlag for en fornyelse af området med nye boliger.

Midtbyplanen vil sikre, at ny bebyggelse opføres og indpasses med respekt for den eksisterende struktur i området og indpasses i forhold til bygningernes udtryk og karakter.

Annonce
Ledvogtervej kan se sådan ud i fremtidens Hinnerup. Illustration: Favrskov Kommune.
Jernbanegade kunne se sådan ud. Illustration: Favrskov Kommune.

Spændende plan

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Kurt Andreassen (V) kalder planen for spændende.

- Planen giver et godt indtryk, hvordan Hinnerup kan se ud, når det bliver færdigt. Jeg synes, at det er godt lavet. Hvis vi kunne sælge det hele i morgen, så kunne det være et klart bud på, hvordan midtbyen kunne se ud. Det giver en ide om, hvad der sker, hvis vi sætter et 10-etagers hus ind, siger han og tilføjer.

- Det er noget, der virkelig rykker ved byen. Jeg fornemmer en bred enighed om planen, men måske skal der ændres lidt på det. Så skal vi lave en etapeplan senere. Det kommer ikke til at være mange år, inden vi går i gang. Jeg forventer, at vi går i gang med det første i slutningen af året.

I første omgang skal politikerne beslutte om udspillet til planen skal sende i høring i otte uger. I forbindelse med midtbyplanen vil der også blive holdt borgermøder. Tidspunktet er endnu ukendt.

Højhuset kan blive på 10 etager. Illustration: Favrskov Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce