Annonce
Kultur

Nyuddannede arkitekter udstiller i Rå Hal på Godsbanen

Kandidaternes afgangsprojekter beskrives i en avis for hver kandidat. Det betyder, at publikum i ro og mag kan læse Dagens Nyheder om Arkitektur, mens de nyder en kop varm kaffe i udstillingens bløde sofaer. PR-foto

Aarhus: Kan arkitektur med udgangspunkt i græsk historie og kultur medvirke til at afmystificere døden? Hvad har et selvportræt af den mexicanske maler Frida Kahlo at gøre med den grønlandske indlandsis? Og er det "fake news", når klimaforandringer i italienske Puglien lanceres som en succeshistorie?

Disse spørgsmål er bare nogle af dem, man kan få et bud på, når 67 nyuddannede arkitekter fra Arkitektskolen Aarhus udstiller deres afgangsprojekter i Rå Hal på Godsbanen.

Aarhus danner også ramme om flere afgangsprojekter. Blandt andet er der forslag til sammenbygning af ældreboliger og en børnehave i den nye bydel Nye i Lisbjerg og forvandling af ældre bygningskomplekser både på Trøjborg, i Graven og i Kaløgade.

DNA står for De Nye Arkitekter og for Dagens Nyheder om Arkitektur. Tankerne og ideerne bag hver enkelt af kandidaternes afgangsprojekter beskrives i en avis for hver kandidat i Dagens Nyheder om Arkitektur.

Udstillingen kan ses kl. 11-17 til og med 21. juli. Der er gratis adgang.

Annonce
Integration, klimaforandringer, urbanisering og arkitekturens kerneværdier er blot nogle af de emner, der tages under behandling af de nye arkitekter. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce