Annonce
Kultur

Nyudgivelse: Marie Højlund i nyt soloprojekt

Musiker, komponist, forsker og lydkunstner Marie Koldkjær Højlund får sin solodebut med singlen "Ind i mørket", der er første udspil fra hendes kommende album. Foto: Alva Le Febvre
Den århusianske musiker udgiver debutsinglen "Ind i mørket". I sensommeren venter nyt album under kunstnernavnet Kh Marie.

AARHUS: I slutningen af januar kan teaterpublikummet genopleve en repremiere på den Reumert-vindende forestilling, "Lyden af de skuldre vi står på", som den århusianske musiker Marie Højlund lavede musik til sammen med Simon Kvamm fra Nephew og Anders Boll. Når den genopsættes på Aarhus Teater, er det igen med Marie Koldkjær Højlund som musiker og kapelmester.

Men lige nu er den alsidige musiker aktuel med første single i sit nye solo-projekt, Kh Marie. Bag kunstnernavnet gemmer sig Maries fødenavn, Marie Koldkjær Højlund.

Singlen "Ind i mørket", der udkommer på pladeselskabet Escho 17. januar, er en forløber for Kh Maries debutalbum "Intet er nok", der udsendes i sensommeren.

- Det er første gang, jeg udgiver noget selv, hvor jeg synger på dansk. Det er som om, jeg har genfundet det danske sprog i tiden i Nephew. Det er jo tit dét, der er allertættest på, som kan virke allermest sårbart og ærligt, og derfor er det først nu, jeg er nået til et sted, hvor jeg tør at stå ved afgrunden og blive der, udtaler Marie Koldkjær Højlund om sin nye musik.

Hun er tidligere kendt fra Marybell Katastrophy og Tiger Tunes. Senest har hun som en del af Nephew skabt albummet "Ring-i-Ring" og spillet med på en udsolgt turné med mere end 100.000 gæster. Udover at være musiker og komponist er Marie Højlund også forsker og lydkunstner. Sammen med Morten Riis har hun under kunstnernavnet The Overheard blandt andet skabt en lydinstallation til Mindeparken i Aarhus i forbindelse med Aarhus 2017.

Marie Højlund er også assistant professor i sound studies på Aarhus Universitet og har lavet en Ph.D om lyd og støj på hospitaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce