Annonce
Kultur

Nyudgivelse: Marie Højlund i nyt soloprojekt

Musiker, komponist, forsker og lydkunstner Marie Koldkjær Højlund får sin solodebut med singlen "Ind i mørket", der er første udspil fra hendes kommende album. Foto: Alva Le Febvre
Den århusianske musiker udgiver debutsinglen "Ind i mørket". I sensommeren venter nyt album under kunstnernavnet Kh Marie.
Annonce

AARHUS: I slutningen af januar kan teaterpublikummet genopleve en repremiere på den Reumert-vindende forestilling, "Lyden af de skuldre vi står på", som den århusianske musiker Marie Højlund lavede musik til sammen med Simon Kvamm fra Nephew og Anders Boll. Når den genopsættes på Aarhus Teater, er det igen med Marie Koldkjær Højlund som musiker og kapelmester.

Men lige nu er den alsidige musiker aktuel med første single i sit nye solo-projekt, Kh Marie. Bag kunstnernavnet gemmer sig Maries fødenavn, Marie Koldkjær Højlund.

Singlen "Ind i mørket", der udkommer på pladeselskabet Escho 17. januar, er en forløber for Kh Maries debutalbum "Intet er nok", der udsendes i sensommeren.

- Det er første gang, jeg udgiver noget selv, hvor jeg synger på dansk. Det er som om, jeg har genfundet det danske sprog i tiden i Nephew. Det er jo tit dét, der er allertættest på, som kan virke allermest sårbart og ærligt, og derfor er det først nu, jeg er nået til et sted, hvor jeg tør at stå ved afgrunden og blive der, udtaler Marie Koldkjær Højlund om sin nye musik.

Hun er tidligere kendt fra Marybell Katastrophy og Tiger Tunes. Senest har hun som en del af Nephew skabt albummet "Ring-i-Ring" og spillet med på en udsolgt turné med mere end 100.000 gæster. Udover at være musiker og komponist er Marie Højlund også forsker og lydkunstner. Sammen med Morten Riis har hun under kunstnernavnet The Overheard blandt andet skabt en lydinstallation til Mindeparken i Aarhus i forbindelse med Aarhus 2017.

Marie Højlund er også assistant professor i sound studies på Aarhus Universitet og har lavet en Ph.D om lyd og støj på hospitaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-profil erkender Europa-skuffelse: Men én kamp skal ikke bestemme om vi er på vej i den rigtige retning

Annonce