Annonce
112

OB-fans idømt fængsel for angreb på AGF-tilhængere

De tiltalte blev den 13. maj 2018 anholdt forskellige steder i Kongens Have, hvor politiet var talstærkt til stede. Foto: Birgitte C. Heiberg
19 ud af 20 fodboldtilhængere idømt 30 dages betinget fængsel ved Retten i Odense for at have angrebet AGF-tilhængere i Nørregade i Odense inden topkamp mellem OB og AGF.

Én blev frifundet, mens 19 yngre mænd fredag eftermiddag blev dømt ved Retten i Odense for at have angrebet tilhængere af fodboldklubben AGF i Nørregade i Odense.

Retten fandt de 19 skyldige i aggressiv adfærd og angreb på AGF-tilhængere den 13. maj 2018 om eftermiddagen, og det koster nu de fleste af dem 30 dages betinget fængsel. Det betyder, at de ikke skal afsone straffen, men begår de noget kriminelt næsten magen til inden for et år skal de.

Angrebet fandt sted forud for superligakampen mellem OB og AGF på Odense Stadion, og i retten har de unge mænd alle kaldt sig fodboldfans, og langt hovedparten er erklærede tilhængere af OB.

Retten lagde i sin dom vægt på, at de dømte var mødtes på værtshuset Baren på Thomas B. Thriges Gade for sammen at gå til James Dean Bar på Mageløs via udeholdets fanzone i Nørregade. Her var flere hundrede AGF-fans samlet ved Sir Club. I retten har flere af de dømte indrømmet, at de ville gennem Nørregade for at synge nogle OB-sange og vise sig frem for udeholdets fans.

Annonce

Kanonslag affyret

Råbende, gestikulerende, maskerede og i besiddelse af kanonslag, romerlys og blitz-fyrværkeri gik de frem mod udeholdets fans. Retten fandt det bevist, at et eller to kanonslag var affyret kort forinden, ligesom der blev kastet adskillige genstande, herunder flasker, der knustes.

Kun takket være politiets tilstedeværelse og indsats lykkedes det at få ro på gemytterne, vurderede retten i dommen, og mange af OB-fansene blev anholdt i Kongens Have.

Kun én af de 20 tiltalte i sagen var ikke blevet anholdt, og retten mente ikke, der var bevis nok til at dømme ham for at have været med i slagsmålet. Derfor blev han frifundet.

De 17 af de dømte blev idømt 30 dages betinget fængsel, mens der skal findes en anden foranstaltning end fængsel til den 18. unge mand. Den 19. dømte er den 28-årige Martin Bryhl, som i sidste uge blev idømt tre års fængsel for bedrageri i millionklassen.

Han er også tidligere dømt for i 2010 at have kørt seks AC Horsens-fans ned efter en fodboldkamp, og tonede i 2018 frem på danskernes tv-skærme under VM i fodbold i Rusland og mente, der ikke var noget forkert i at kaste med ølbægre under en fodboldkamp.

Sag længe undervejs

Retten fandt ikke, at Martin Bryhl skulle have en tillægsstraf, men blev alligevel dømt for i lighed med de 18 øvrige at have været med til slagsmålet mod AGF-fansene. Hans forklaring om, at han tilfældigt var kommet med toget efter at have været ude at spise med sin mor og søster i Kolding, og tilfældigvis var i Kongens Have iklædt en OB-trøje under urolighederne, blev af retten kaldt for utroværdig.

Når straffen blev gjort betinget for de 17 af de dømte skete det ifølge retten, fordi ingen af dem tidligere er straffet af betydning for slagsmålet, ligesom det snart er to år siden, det fandt sted.

Alle valgte at tage betænkningstid med hensyn til, om de vil modtage straffen eller anke til Østre Landsret.

Avisen har valgt at skrive navnet på Martin Bryhl, fordi han tidligere har stået frem i medierne og fortalt om ballade ved fodboldkampe, og fordi han tidligere er idømt flere års fængsel, senest i sidste uge for bedrageri og tidligere for at have påkørt AC Horsens-fans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce