Annonce
Sport

OB-scoring sender 300.000 kroner til AGF

Pointdelingen mellem Brøndby og OB mandag aften, gav grund til smil på Fredensvang. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Hvis Brøndby mandag aften havde slået OB, var de blågule fra vestegnen rykket forbi AGF i Superligatabellen. Kampen sluttede uden vinder og det skæpper i kassen på Fredensvang.

FODBOLD: Mandag aften spillede OB og Brøndby uafgjort i den sidste kamp i Superligaens 13. runde. Set igennem et par hvide AGF-briller virkede den kamp umiddelbart ret ligegyldig. Der er alligevel længe til, rækken bliver delt i top og bund.

Den uafgjorte kamp viste sig dog at være ret vigtigt for AGF og ikke mindst for pengekassen på Fredensvang. Resultatet sendte nemlig 300.000 kr. mere mod Aarhus, end hvis Brøndby havde vundet kampen.

Efter runde 13 skulle der nemlig deles tv-penge ud. Her giver sjettepladsen, som AGF nu indtager, 1,8 millioner kroner, mens en syvendeplads, som AGF ville have ligget på, hvis Brøndby havde vundet, giver 1,5 millioner kroner.

Derfor lunede Leeuwins udligning for OB i det 84. minut i kampen mod Brøndby mandag aften nok gevaldigt på Fredensvang.

Tv-pengene i Superligaen bliver uddelt tre gange årligt. De bliver blandt andet fordelt ud fra, hvor mange sejre og uafgjorte kampe et hold spiller, hvordan tv-stationerne prioriterer holdets kampe, og hvilken placering holdet ligger på, når pengene skal gøres op.

I alt står AGF til at modtage i omegnen af 7 millioner kroner i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce