Annonce
Østjylland

Odder Bibliotek inviterer til vandrende læsekreds

Man snakker godt, når man går - også når det gælder litteratur. Privatfoto
Uanset om man ikke har læst en bog i årevis - eller er en rigtig læsehest, kan man være med til bibliotekets nye læsekreds.

Odder: Det bliver en anderledes måde at mødes og snakke om litteratur på, når Odder Bibliotek flytter en læsekreds ud af lokalerne og ind under åben himmel.

"Ud at gå med litteratur på" bygger på principperne fra guidet fælleslæsning; her samles man og får læst højt af en interessant tekst, som man bagefter diskuterer sammen - men i den nye læsekreds får man en frisk gå-tur med oveni.

Første gang bliver onsdag 28. august kl. 17.30 til 19.

- Det er hyggeligt og sjovt at mødes på denne her helt uforpligtende måde omkring litteratur. Alle kan være med, uanset om man ikke har læst en bog i årevis, eller er en rigtig læsehest, lover bibliotekar Malene Munk i en pressemeddelelse.

Annonce

Samtale med flere

Deltagerne mødes på biblioteket, og når dagens novelle er læst højt, går man en tur også snakker to og to om novellen. Med jævne mellemrum stopper man op og skifter samtalepartner, så alle får snakket med flere forskellige undervejs på turen. Der vil også blive udleveret spørgsmålskort til novellen, som man kan benytte sig af til at få snakken i gang.

Gå-turen vil vare ca. 45 minutter og slutter med en fælles opsamling på biblioteket. Man køber billet via bibliotekets hjemmeside.

Der er også "Ud at gå med litteratur på" tirsdag 10. og mandag 23. september. Man kan deltage i alle tre læsekredsture, men man kan også bare deltage en enkelt gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce