Annonce
Østjylland

Odder-borgmester: Jeg elsker at læse avis

Borgmester Uffe Jensen (V) ved godt, at journalister kan være kritiske, og det skal de også være siger borgmesteren. Det er nemlig en del af et levende demokrati at have en kritisk presse. Derfor er han også blandt de 36 borgmestre, der opfordrer folk til at støtte deres lokale avis igennem coronakrisen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Uffe Jensen og 35 andre Jyske og Fynske borgmestre opfordrer folk til at tegne abonnement på den lokale avis. For aviserne er afgørende vigtige for demokratiet, lyder Uffe Jensens argument.
Annonce

Odder: Borgmester Uffe Jensen (V) var ikke et øjeblik i tvivl om, at han ville støtte om sin lokale avis gennem en fælles annonce fra 36 borgmestre i Jylland og Fyn.

- Jeg elsker at læse aviser. Det har jeg altid gjort, og lige nu læser jeg mine lokale dagblade mere end nogensinde, siger borgmesteren.

De lokale medier er som de fleste andre brancher i landet hårdt presset af corona-krisen. Nu kommer de 36 borgmestre, herunder Odder-borgmester Uffe Jensen (V), med en usædvanlig opfordring til at give medierne en håndsrækning.

Det sker i en annonce i dagens udgave af avisen Danmark, der hver dag følger med Horsens Folkeblad og 12 andre dagblade. I annoncen opfordrer borgmestrene borgerne til at tegne et abonnement på deres lokale dagblad og virksomhederne til at fortsætte med at indrykke annoncer.

Det budskab giver Uffe Jensen gerne videre. Og det er ikke kun, fordi han er borgmester og dermed har en professionel grund til at følge med i, hvad der sker i Odder og nabokommunerne.

- Det er virkelig afgørende vigtigt for demokratiet, at man kan følge med i sit nærområde - både politisk, men også i alt det andet, der sker i foreninger, erhvervsliv og alt det andet, der får samfundet til at hænge sammen, siger Uffe Jensen.

Annonce

Krisen er en øjenåbner

Odder Kommune er som alle andre kommuner mere og mere aktiv på de sociale medier. Men Uffe Jensen mener ikke, at man som borger kan nøjes med at holde sig orienteret den vej.

- For det første er alt, hvad vi smider ud jo vinklet kommunalt, der skal også kritiske øjne på vores beslutninger, for at bevare et levende demokrati, siger borgmesteren.

Derfor håber han også, at den kampagne, som borgmestrene har sat i gang, hvor de opfordrer folk til at tegne abonnementer og købe annoncer, vil hjælpe, så der fortsat er lokale dagblade, når vi er på den anden side af coronakrisen.

- Den situation vi har nu, er en øjenåbner. Den viser, hvor skrøbelige vi er. Her er det hamrende vigtigt, at vi har en avis, hvor vi kan følge med og blive orienteret om, hvad der sker, siger Uffe Jensen.

At avisernes journalister også nogle gange har kritiske spørgsmål til borgmesteren og hans politikerkolleger, ser han kun som et plus.

- Ingen er ufejlbarlige og det er vigtigt, at journalisterne sætter spot på de ting, der fortjener at komme frem i lyset, siger han.

Annonce

Regningen skal betales

Uffe Jensen er ikke sen til at rose statsminister Mette Frederiksen og regeringens håndtering af coronakrisen. Ligesom han også mener, at Odder Kommune har gjort alt, hvad den kan for at leve op til regeringens anvisninger.

- Men det er også vigtigt, at journalisterne kigger kritisk på vores håndtering og handlinger, når krisen er overstået. Det er rigtig fint, at journalisterne borer lidt, mener Uffe Jensen, og sender en sidste hilsen til dem, der måtte være i tvivl om væsentligheden af en fri presse i et demokrati.

- Tænk på alternativet, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Det går igen den forkerte vej: Stor stigning i antallet af smittede i Aarhus

Annonce