Annonce
Østjylland

Odder-borgmester: Jeg elsker at læse avis

Borgmester Uffe Jensen (V) ved godt, at journalister kan være kritiske, og det skal de også være siger borgmesteren. Det er nemlig en del af et levende demokrati at have en kritisk presse. Derfor er han også blandt de 36 borgmestre, der opfordrer folk til at støtte deres lokale avis igennem coronakrisen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Uffe Jensen og 35 andre Jyske og Fynske borgmestre opfordrer folk til at tegne abonnement på den lokale avis. For aviserne er afgørende vigtige for demokratiet, lyder Uffe Jensens argument.

Odder: Borgmester Uffe Jensen (V) var ikke et øjeblik i tvivl om, at han ville støtte om sin lokale avis gennem en fælles annonce fra 36 borgmestre i Jylland og Fyn.

- Jeg elsker at læse aviser. Det har jeg altid gjort, og lige nu læser jeg mine lokale dagblade mere end nogensinde, siger borgmesteren.

De lokale medier er som de fleste andre brancher i landet hårdt presset af corona-krisen. Nu kommer de 36 borgmestre, herunder Odder-borgmester Uffe Jensen (V), med en usædvanlig opfordring til at give medierne en håndsrækning.

Det sker i en annonce i dagens udgave af avisen Danmark, der hver dag følger med Horsens Folkeblad og 12 andre dagblade. I annoncen opfordrer borgmestrene borgerne til at tegne et abonnement på deres lokale dagblad og virksomhederne til at fortsætte med at indrykke annoncer.

Det budskab giver Uffe Jensen gerne videre. Og det er ikke kun, fordi han er borgmester og dermed har en professionel grund til at følge med i, hvad der sker i Odder og nabokommunerne.

- Det er virkelig afgørende vigtigt for demokratiet, at man kan følge med i sit nærområde - både politisk, men også i alt det andet, der sker i foreninger, erhvervsliv og alt det andet, der får samfundet til at hænge sammen, siger Uffe Jensen.

Annonce

Krisen er en øjenåbner

Odder Kommune er som alle andre kommuner mere og mere aktiv på de sociale medier. Men Uffe Jensen mener ikke, at man som borger kan nøjes med at holde sig orienteret den vej.

- For det første er alt, hvad vi smider ud jo vinklet kommunalt, der skal også kritiske øjne på vores beslutninger, for at bevare et levende demokrati, siger borgmesteren.

Derfor håber han også, at den kampagne, som borgmestrene har sat i gang, hvor de opfordrer folk til at tegne abonnementer og købe annoncer, vil hjælpe, så der fortsat er lokale dagblade, når vi er på den anden side af coronakrisen.

- Den situation vi har nu, er en øjenåbner. Den viser, hvor skrøbelige vi er. Her er det hamrende vigtigt, at vi har en avis, hvor vi kan følge med og blive orienteret om, hvad der sker, siger Uffe Jensen.

At avisernes journalister også nogle gange har kritiske spørgsmål til borgmesteren og hans politikerkolleger, ser han kun som et plus.

- Ingen er ufejlbarlige og det er vigtigt, at journalisterne sætter spot på de ting, der fortjener at komme frem i lyset, siger han.

Regningen skal betales

Uffe Jensen er ikke sen til at rose statsminister Mette Frederiksen og regeringens håndtering af coronakrisen. Ligesom han også mener, at Odder Kommune har gjort alt, hvad den kan for at leve op til regeringens anvisninger.

- Men det er også vigtigt, at journalisterne kigger kritisk på vores håndtering og handlinger, når krisen er overstået. Det er rigtig fint, at journalisterne borer lidt, mener Uffe Jensen, og sender en sidste hilsen til dem, der måtte være i tvivl om væsentligheden af en fri presse i et demokrati.

- Tænk på alternativet, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce