Annonce
Østjylland

Odder delte ud: Priser til begge ender af fødekæden

Nordic Seed/Pajbjergfonden i Dyngby fik Udviklingodders erhvervspris. Arkivfoto: Martin Ravn

Udviklingodder hædrede iværksættere og etableret virksomhed. De fortjener særlig anerkendelse, men var svære at vælge ud blandt mange nominerede, lød det.

Odder: Der blev nærmest delt priser ud fra jord til bord, da byrådet onsdag aften holdt nytårskur for erhvervslivet i kommunen. Udviklingodder uddelte en iværksætterpris og en erhvervspris, og begge gik til virksomheder, der arbejder med mad.

Nordic Seed/Pajbjergfonden arbejder med at forske i og forædle plantesorter, så de kan bruges til blandt andet fødevarer, mens Green Vibe Burger Bistro sørger for at mætte sine kunder.

- Vi har fået rigtig mange indstillinger til begge priser, og bestyrelsen har været ude i afstemninger, fortalte udviklingschef Karsten Geertsen, da han fortalte om de tre nominerede til iværksætterprisen.

Den gives til unge virksomheder, højeste fem år gamle, som på den ene eller anden måde har fortjent prisen.

Phone-World og Helseworld.dk var nomineret til iværksætterprisen sammen med Green Vibe Burger Bistro, som i sidste ende fik prisen. Den blev etableret i 2016 i Kvicklys forhal og begyndte som et burgersted. Ejerne er Jacob Kallestrup Sørensen og Jesper Østergaard, som har rettet virksomheden til undervejs.

Der bliver lavet mad ud af huset og firmafrokoster, og firmaet har indrettet en burgervogn, der triller rundt til byfester, firmaarrangementer og festivaler. Der er i dag 25 ansatte.

Annonce

Gazeller fik blomster

Ved nytårskuren på Odder Parkhotel blev der også delt blomster ud til de firmaer, der i 2018 er blevet kåret til gazellevirksomheder af Børsen.

De er: Tiltman ApS, T & K Byg ApS, Hov Anlægs- og Entreprenørfirma ApS, Olsen Wings A/S, S. K. Lyshøj ApS, Tøjeksperten Odder ApS, Kloakmesteren i Odder ApS, B S False-Montage ApS, Robma ApS og Breinholt Service & Montage ApS.

Green Vibe Burger Bistro satte de første burgere på bordet i 2016. Siden har firmaet rettet sig lidt til efter kundernes behov. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Arter krydses

De nominerede til erhvervsprisen var Café Alrø, Gylling Efterskole og vinderen Nordic Seed/Pajbjergfonden.

- Det er en forsknings- og forædlingsvirksomhed indenfor planteavl, som tiltrækker internationale forskere. De laver cirka 10.000 krydsninger af forskellige arter hvert år har cirka 60.000 parceller, hvor planterne vurderes og udbyttet måles, fortalte Karsten Geertsen.

Firmaet blev etableret i 2008 ved en sammenlægning af Pajbjergfonden, som holdt til i Dyngby, samt Abed Fonden og en del af Danish Agro Group.

For fire år siden blev de fleste af bygningerne i Dyngby skiftet ud med nye. Firmaet har cirka 55 ansatte, og halvdelen af dem arbejder i Dyngby.

Prismodtagerne fik foruden æren og blomster et billede malet af Lone Harboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce