Annonce
Østjylland

Odder elsker bare kræmmermarked

Som altid var Boulevarden sort af mennesker, da byfestens traditionsrige kræmmermarked indtog byen. Foto: Mette Mørk
I årevis har kræmmermarkedet været et af byfestens helt store trækplastre. I år er ingen undtagelse.
Annonce

Odder: Allerede inden kl. 10 holdt biler parkeret langt ud af Horsensvej. Alle tilhørte folk, der skulle forbi Odder byfests traditionelle kræmmermarked, som på trods af lidt færre kræmmer i år, strakte sig ad hele Boulevarden og ind i Gersdorfsgade og Rathlousgade.

Private boder med overskydende vaser, kopper og tallerkener blandede sig med kræmmernes plasticlegetøj, tennissokker og tupperware. Og selvom der er langt tid til næste valg, var de politiske partier alle klar til at lokke folk til sig med bolcher, balloner, pærer og flag.

Men det er da også en enestående mulighed for at få stort set alle borgere i kommunen i tale, hvis altså ikke det var fordi det kan være svært at se noget som helst, når man går i gåsegang som sild i en tønde med solen bagende ned fra en byfestvenlig skyfri himmel.

Så mange nøjedes med at slentre gennem gaden og hilse på gamle venner, mens andre demonstrerede usædvanligt gode øjne og et kræmmergen, og kom slæbende på flotte lamper, fint flettede kurve og småkagedåser i pangfarver.

- Det handler bare om at kigge sig for, forklarede en garvet kræmmerkunde, inden hun spankulerede videre til den næste stand med privat guld fra gemmerne.

Man kan bare ikke lære Volvo B18 for tidligt. Foto: Mette Mørk
Annonce

Det er for børn

Når de gode fund var gjort, var der heldigvis også masser af muligheder for at få slukket tørsten i skyggen i selskab med live musik hvad enten man er til Kim Larsens store hits eller sange i børnehøjde.

På Torvet lå skyggen svalende over rosébaren. På den ene side af Rathlousgade takkede Gymnastik Odder vejrguderne for det gode vejr. Manglen på frivillige kræfter har nemlig tvunget foreningen til droppe musikteltet, og kun stille borde og parasoller op ved siden af baren og Bondes Madvogn, men det passede tilsyneladende mange rigtig godt.

På den anden side af gaden havde Sydens Perle besøg af Mortens Kolonihavehus, der sørgede for musik i børnehøjde. Og selvom "Volvo B18" vel ret beset er en sang for voksne, så kan man tilsyneladende aldrig lære den for tidligt.

Byfesten fortsætter til langt ud på lørdag nat. Til den tid er det nok nærmere deltagerne i Ladies Night, der synger og danser til "Volvo B18".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce