Annonce
Østjylland

Odder er blevet endnu mere erhvervsvenlig

Borgmester Uffe Jensen (V) hviler ikke på laurbærrene, bare fordi kommunen er den fjerdemest erhvervsvenlige i landet. Arkivfoto: Axel Schütt

Borgmester er godt tilfreds med, at kommunen er den fjerdemest erhvervsvenlige. Men der er stadig plads til forbedring, mener Uffe Jensen (V).

Annonce

Odder: Odder Kommune er blandt de fire mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Dermed fortsætter Odder Kommune sin fremgang. I 2017 lå kommunen på en 7.-plads og i 2016 på plads nummer 11.

- Analysen viser, at Odder Kommune er et rigtigt godt sted at drive virksomhed. Faktisk et af de allerbedste steder i hele landet. Det er jeg stolt af, og det ligger mig meget på sinde, at vores virksomheder skal have gode forhold. Vi lægger vægt på at gå i dialog med virksomhederne og borgerne og finde gode løsninger, siger borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).

Analysen er baseret på objektive data, f. eks fra Danmarks Statistik og fra de kommunale regnskaber. Det er indsamlet data på 30 forskellige indikatorer, der alle siger noget om, hvordan det er at drive virksomhed i kommunen. Det er alt fra størrelsen af skatter og afgifter til udbudspolitik og dialogmøder med lokale virksomheder.

Samtidig er de lokale medlemmer af Dansk Byggeri blevet spurgt til, hvad der er vigtigt for dem i forhold til kommunernes erhvervsvenlighed.

Annonce

Hviler ikke på laurbærrene

Odder Kommune udmærker sig positivt i undersøgelsen bl.a. ved, at der etableres mange nye virksomheder, en høj BNP og en positiv befolkningsudvikling. Positivt er også dialogmøder mellem kommune og erhvervsliv og en udbudspolitik. Til gengæld kan sagsbehandlingstiderne forbedres, der efterspørges flere erhvervsuddannede, og flere nyledige skal i arbejde.

- Selv om vi ligger godt, er der jo stadig plads til forbedringer. Vi hviler heller ikke på laurbærrene. Konkret har vi derfor også iværksat et arbejde med at få udviklet en ny erhvervsstrategi, siger Uffe Jensen.

Udviklingschef Karsten Geertsen fra UdviklingOdder glæder sig også over det flotte resultat i analysen. - Det, jeg hører fra de lokale virksomheder, er, at den gode dialog og tilgang til service, som Odder Kommune har udviklet over de seneste år, virker. Det er en tilgang, hvor man lytter og går i dialog, og det er virksomhederne meget tilfredse med, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce