Annonce
Østjylland

Odder: Fitnesscentre åbner i en lind strøm

Tine og Martin Borup er glade for, at de igen kan tage imod medlemmerne i CF Varmeværket. Også selv om der de sidste par måneder faktisk har været masser af udendørs træning. Akrivfoto: Kim Haugaard
Allerede mandag morgen stod de første træningshungrende medlemmer klar til træning.

Odder: Der blev knoklet med vand, spand og sprit, da 24 medarbejdere fra Odder Fitnesscenter søndag mødte ind i centret på Højgårdsvej for at gøre klar til genåbning mandag morgen. Også Crossfit Varmeværket på Ballevej 3 åbnede mandag morgen, mens de andre lokale træningscentre forventes at følge efter i de kommende dage.

- Jeg er superstolt og glad for, at vi i løbet af så kort tid kunne gøre klar til at åbne igen. Det skyldes alene mine medarbejdere, siger Alex Nielsen, der ejer Odder Fitnesscenter, og som først natten til mandag fik de eksakte retningslinjer for fitnesscentre.

Disse indbefatter blandt andet, at centrene skal holde styr på, at der ikke kommer flere mennesker ind, end at man stadig kan holde mindst en meters afstand. Ved "fysisk anstrengelse" skal der være to meters afstand og fire kvadratmeter til hver person. Endvidere skal redskaber og maskiner sprittes af, hver gang de har været benyttet.

Alex Nielsen fortæller, at reglerne for genåbning ikke kommer bag på ham, og at de skrappe afstandskrav ved holdtræning betyder, at kun 50 hold genstarter med det samme. Normalt er der i centret 80 forskellige holdsessioner om ugen.

- Og er man på et af de hold, hvor man sveder meget, for eksempel spinning, skal man medbringe sit eget svedhåndklæde, som skal bruges til afspritning af cyklen, når man færdig. Spritten leverer vi, siger han.

Vi har masser af plads, og da vi aldrig træner mere end 16 ad gangen, bliver det ikke svært at holde den fornødne afstand.

Tine Borup, daglig leder af Crossfit Varmeværket i Odder.

Onsdag i oplandet

Hos Crossfit Varmeværket på Ballevej blev der også lukket medlemmer allerede mandag morgen.

- Vi glæder os til at kunne bruge vores indendørs faciliteter igen. Men det er faktisk gået ret godt med at træne udenfor, som vi har gjort i lang tid efter den totale nedlukning, fortæller Tine Borup, der ikke frygter, at medlemmerne kommer for tæt for på hinanden indendørs.

Her er der nemlig så meget plads, at man selv med de nye afstandskrav ville kunne være 70-80 personer i salen på en gang.

- Og vi er som altid kun 16 på hvert hold, siger hun.

I det nyåbnede Cor Fitness på Ballevej var der mandag stadig lukket, men ejer og fysioterapeut Jeppe Thorsager fortæller, at centret genåbner senest onsdag. Måske allerede tirsdag.

- Da vi også fungerer som en fysioterapi, sætter vi en ære i også at kunne tilbyde vores gæster mulighed for bad helt fra starten. Det kræver meget forberedelse. Endvidere arbejder vores it-supporter lige nu på at lave et indtjekningssystem, som sikrer, at vi ikke lukker for mange ind på en gang, sagde han.

De to øvrige centre i Odder er Loop og Fitness World. Herfra lyder meldingen, at Loop genåbner torsdag 11. juni, mens Fitness World endnu ikke har meldt en dato for genåbning ud.

Endelig er der de foreningsdrevne fitnesscentre i idrætshallerne i Hou, Hundslund og Ørting. Mandag lød beskeden fra Hou, at bestyrelsen tirsdag aften vil tage stilling til, hvornår man kan genåbne for indendørs træning. Ørting og Hundslund åbner igen onsdag.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce