Annonce
Østjylland

Odder: Fitnesscentre åbner i en lind strøm

Tine og Martin Borup er glade for, at de igen kan tage imod medlemmerne i CF Varmeværket. Også selv om der de sidste par måneder faktisk har været masser af udendørs træning. Akrivfoto: Kim Haugaard
Allerede mandag morgen stod de første træningshungrende medlemmer klar til træning.

Odder: Der blev knoklet med vand, spand og sprit, da 24 medarbejdere fra Odder Fitnesscenter søndag mødte ind i centret på Højgårdsvej for at gøre klar til genåbning mandag morgen. Også Crossfit Varmeværket på Ballevej 3 åbnede mandag morgen, mens de andre lokale træningscentre forventes at følge efter i de kommende dage.

- Jeg er superstolt og glad for, at vi i løbet af så kort tid kunne gøre klar til at åbne igen. Det skyldes alene mine medarbejdere, siger Alex Nielsen, der ejer Odder Fitnesscenter, og som først natten til mandag fik de eksakte retningslinjer for fitnesscentre.

Disse indbefatter blandt andet, at centrene skal holde styr på, at der ikke kommer flere mennesker ind, end at man stadig kan holde mindst en meters afstand. Ved "fysisk anstrengelse" skal der være to meters afstand og fire kvadratmeter til hver person. Endvidere skal redskaber og maskiner sprittes af, hver gang de har været benyttet.

Alex Nielsen fortæller, at reglerne for genåbning ikke kommer bag på ham, og at de skrappe afstandskrav ved holdtræning betyder, at kun 50 hold genstarter med det samme. Normalt er der i centret 80 forskellige holdsessioner om ugen.

- Og er man på et af de hold, hvor man sveder meget, for eksempel spinning, skal man medbringe sit eget svedhåndklæde, som skal bruges til afspritning af cyklen, når man færdig. Spritten leverer vi, siger han.

Vi har masser af plads, og da vi aldrig træner mere end 16 ad gangen, bliver det ikke svært at holde den fornødne afstand.

Tine Borup, daglig leder af Crossfit Varmeværket i Odder.

Onsdag i oplandet

Hos Crossfit Varmeværket på Ballevej blev der også lukket medlemmer allerede mandag morgen.

- Vi glæder os til at kunne bruge vores indendørs faciliteter igen. Men det er faktisk gået ret godt med at træne udenfor, som vi har gjort i lang tid efter den totale nedlukning, fortæller Tine Borup, der ikke frygter, at medlemmerne kommer for tæt for på hinanden indendørs.

Her er der nemlig så meget plads, at man selv med de nye afstandskrav ville kunne være 70-80 personer i salen på en gang.

- Og vi er som altid kun 16 på hvert hold, siger hun.

I det nyåbnede Cor Fitness på Ballevej var der mandag stadig lukket, men ejer og fysioterapeut Jeppe Thorsager fortæller, at centret genåbner senest onsdag. Måske allerede tirsdag.

- Da vi også fungerer som en fysioterapi, sætter vi en ære i også at kunne tilbyde vores gæster mulighed for bad helt fra starten. Det kræver meget forberedelse. Endvidere arbejder vores it-supporter lige nu på at lave et indtjekningssystem, som sikrer, at vi ikke lukker for mange ind på en gang, sagde han.

De to øvrige centre i Odder er Loop og Fitness World. Herfra lyder meldingen, at Loop genåbner torsdag 11. juni, mens Fitness World endnu ikke har meldt en dato for genåbning ud.

Endelig er der de foreningsdrevne fitnesscentre i idrætshallerne i Hou, Hundslund og Ørting. Mandag lød beskeden fra Hou, at bestyrelsen tirsdag aften vil tage stilling til, hvornår man kan genåbne for indendørs træning. Ørting og Hundslund åbner igen onsdag.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Sport

Lars Høgh er død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Østjylland

Stort smitteudbrud på gartneri: - Vi følger udviklingen tæt

Østjylland

Se den vilde video: Flere hundrede krondyr krydser vejen foran Thomas' bil - nu tager folk på hjorte-safari

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Alarm 112

53-årig mand måtte køre i grøften: Spøgelsesbilist kom ud af det blå

Annonce