Annonce
Østjylland

Odder har et dårligt image

Uffe Jensen gik til valgkamp på bedre forhold for erhvervslivet, flere arbejdsplader og mere bosætning, og undersøgelsens resultat kommer bag på ham. Arkivfoto: Lea Nielsen

Tilbagegang i DI-undersøgelse kommer bag på borgmesteren og erhvervschefen. Odder er nr. 49 af 96

I Dansk Industris landsomfattende undersøgelse med 96 kommuner om det lokale erhvervsklima, er Odder landet i midten på 49. pladsen. Og det er ikke et resultat, borgmester Uffe Jensen (V) er glad for.

Annonce

DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2014, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima, og den er gennemført for femte gang

Odder nr. 49

Odder er faldet med 11 pladser, så de i Lokalt Erhvervsklima 2014 er placeret som nr. 49.

Kommunen er gået tilbage i seks ud af de 11 kategorier, men har dog stadig fire placeringer i top 20.

Den bedste placering er i kategorien Arbejdskraft med en 7. plads.

Laveste placering er i kategorien Infrastruktur og transport, hvor de er nr. 85.

Odders største tilbagegang er i kategorien Information og dialog med kommunen.

6777 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service, har svaret på undersøgelsen i 2014. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image m.v.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens m.v.

Odder er gået tilbage med 11 pladser til nr. 49. Kommunen er gået tilbage i seks ud af de 11 kategorier, men har dog stadig fire placeringer i top 20.

Den bedste plads er en syvendeplads i kategorien »arbejdskraft«.

Odders største fremgang er i kategorien »kommunal sagsbehandling«, hvor de er gået 24 pladser frem til en 37. plads.

Den laveste placering er i kategorien »infrastruktur og transport«, hvor de er nr. 85, hvilket samtidig er en tilbagegang på otte pladser.

Odders største tilbagegang er i kategorien »information og dialog med kommunen«, hvor de er faldet med 25 pladser til en 44. plads.

Resultatet kommer bag på både borgmesteren og erhvervs- og udviklingschef, Karsten Geertsen fra Udvikling Odder. Det er en medlemsorganisation, der er stiftet af kommunen og erhvervslivet med 285 virksomheder som medlemmer.

De to har siden borgmesterens tiltrædelse besøgt en lang række virksomheder i hele kommunen, og et af emnerne i valgkampen for Uffe Jensen var netop at styrke og forbedre forholdene for erhvervslivet, at få flere arbejdspladser til kommunen og at styrke bosætningen. Og undersøgelsens resultat stemmer ikke overens med det indtryk, han har fået på sine virksomhedsbesøg.

»At vi får lav vurdering på infrastruktur er svært at ændre. Odder ligger jo, hvor den gør. Vi er i gang med at forbedre Grobshulevej, og vi drømmer om en kattegatforbindelse, men lige nu og her kan vi ikke trylle. Det, der undrer mig mest, er den lavë vurdering af kommunens image. Jeg synes, det er tankevækkende og bekymrende, og jeg vil nærlæse undersøgelsen. Jeg er glad for den store tilfredshed med vores jobcenter og vores ambition skal være at gå frem til næste år. Jeg er glad for, at vi får ros af vores sagsbehandlingstider,« siger Uffe Jensen, der har besøgt 35 virksomheder med Karsten Geertsen og en stribe kommunale insitutioner selv.

Karsten Geertsen, erhvervs- og udviklingschef, er også forundret.

»Jeg synes, der er sket et skifte i samarbejdet mellem erhvervsliv og kommune med det nye byråd til det positive. Jeg tror, at det er, fordi tidligere problemer og splittelse i byrådet hænger ved, og det tager tid for et dårligt indtryk at blive ændret. For det er ikke et dårligt image af Odder, jeg støder på, når jeg snakker med folk - både i kommunen og udenfor. Det vigtigste er nu at diskutere, hvad vi kan forbedre,« siger han og tilføjer, at også han vil nærlæse undersøgelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce