Annonce
Østjylland

Odder holder budgetterne - endnu

Kommunaldirektør Henning Haahr forventer ikke, at Odders budgetter for 2019 er overskredet som det lige nu ser ud til i Horsens og Hedensted. Men først efter sommerferien foretages en grundig budgetopfølgning. Arkivfoto: Martin Ravn
Umiddelbart er der ikke grund til at frygte store budgetoverskridelser som i Horsens og Hedensted, siger kommunaldirektør Henning Haahr.
Annonce

Odder: Mens man i både Hedensted og Horsens kommuner har konstateret, at der er budgetoverskridelser på de kommunale budgetter og dermed udsigt til besparelser eller i hvert fald tilbageholdenhed, så er kommunaldirektør i Odder Kommune, Henning Haahr, mere fortrøstningsfuld.

- Umiddelbart ser det ud til, at vi holder budgetterne, siger han.

Hvordan det helt nøjagtigt ser ud, kan han dog ikke komme nærmere ind på, da byrådet har valgt at skyde budgetprocessen til efter sommerferien. Dermed vil det først være på det tidspunkt, der bliver lavet en grundig budgetopfølgning.

- I Odder havde havde vi store overskridelser af budgetterne i 2018, som vi rettede budgettet for 2019 ind efter. Måske har det først ramt i Horsens og Hedensted nu, siger Henning Haahr.

Annonce

Tre mål

Helt rosenrødt er det dog ikke, for der er områder, hvor budgetterne ikke holder, men umiddelbart vurderer kommunaldirektøren, at overskridelserne i høj grad udlignes af, at der på andre områder er et mindreforbrug.

Ved indgangen til 2019 var der tre overordnede mål for driften i Odder Kommune. Mål, som kommunaldirektøren beskriver som ambitiøse.

Der skulle færre børn i specialtilbud og færre børn og unge, der skulle i eksterne anbringelsestilbud.

De to mål er der afsat længere tid til at få det fulde udbytte af, men det vurderer Henning Haahr, at man vil komme i mål med.

Det tredje og sidste mål var at få 100 borgere væk fra offentlig forsørgelse inden udgangen af 2019.

- Med hensyn til det sidste mål har vi et godt samarbejde med erhvervslivet. Det er også nødvendigt, hvis vi skal nå det ambitiøse mål om at få 100 borgere i job inden udgangen af 2019, siger Henning Haahr.

Annonce

I et vadested

Det er usikkerheden om den kommunale økonomi, der har fået politikerne til at udskyde budgetlægningen til efter sommerferien.

- Vi står i et vadested uden en finansminister, siger borgmester Uffe Jensen (V).

- Der er et håb om, at der kommer flere penge til velfærd fra den nye regering, og at der bliver kigget på den kommunale udligning. Det kan jo give nogle andre forudsætninger for at lægge et budget, siger borgmesteren om baggrunden for at skyde budgetlægningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce