Annonce
Østjylland

Slut med vand i kælderen på Handelsfagskolen

Rathlousdaldæmningen er blevet klimasikret. Nu er tiden kommet til Stampemølle Bæk, så Handelsfagskolen måske kan undgå oversvømmelser i fremtiden. Privatfoto
Fortiden viser at Odder er udsat når regnen for alvor banker på. Nu regnsikrer kommunen sig yderligere.
Annonce

Odder: Odder har løbende fremtids - og klimasikret byen overfor skybrud, og de oversvømmelser det måtte medføre. Senest var det i november, hvor Rathlousdaldæmningen blev taget i brug.

På Miljø, - Teknik - og Klimaudvalgets seneste møde blev nye tiltag så sat i søen. Denne gang er det Stampemølle Bæk, som står overfor en såkaldt klimatilpasning. Det betyder en forhøjelse af brinker, forbedring af bassin ved Overskov og en helt ny rist ved Handelsfagsskolen i Rådhusgade.

Teknisk chef ved Odder Kommune, Casper Grønborg, satser på at forbedre forholdene så hurtigt som muligt og særligt et sted skal være færdig inden i år.

- Arbejdet ved Stampemølle Bæk skal være færdig i år, siger Casper Grønborg.

Annonce

Vil undgå august 2018

Odder Å og Stampemølle Bæk har tidligere skabt store problemer for borgerne i Odder, da et stort regnskyl i august 2018 fik store dele af Odder til at stå under vand. Området omkring Handelsfagsskolen er i særlig grad under belejring fra vandets kraft, hvis Stampemølle Bæk går over sine breder, men skulle dette ske, har kommunen en løsning.

- Vi ved, at området omkring Handelsfagsskolen er meget udsat for oversvømmelser, så derfor skal der anlægges en rist, der bedre kan lede vandet væk, hvis der kommer store mængder vand. Den nuværende kan simpelthen ikke følge med, hvis der kommer rigtig meget vand, siger Casper Grønborg.

Miljø, - Teknik - og Klimaudvalget godkendte klimatilpasningerne, så forventningen er, at udbedringerne starter så snart det er muligt. Projektet kommer til at koste 2 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce