Annonce
Østjylland

Odder Kommune falder ned af erhvervs-piedestalen

Borgmester Uffe Jensen (V) er ikke tilfreds med kommunens placering som den 22. mest erhvervsvenlige kommune. Sidste år lå kommunen på en fjerde plads, og der skal den gerne op igen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fra nummer fire til nummer 22. Så langt er Odder Kommune faldet i placering på Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed. Det skal der gøres noget ved, siger borgmesteren.

Odder: Odder Kommune ligger på en 22. plads i Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed.

Det er noget af et tilbageskridt i forhold til sidste års fjerdeplads, og faktisk er det den mest elendige placering, kommunen har haft de senere år. I 2016 var man nummer 11, i 2017 nummer syv og altså nummer fire sidste år.

- Efter tre år med fremgang, er det ærgerligt, at det i år går den forkerte vej. Nu dykker vi nysgerrigt ned i tallene og så må vi se, hvad forklaringerne er, siger borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

Har aftalt møder

Elendigheden er selvfølgelig ikke større, end at placeringen betyder, at der er 76 kommuner, der har fået en dårligere placering i undersøgelsen, men Odder Kommune vil gerne tilbage i toppen.

- Vi er meget ambitiøse på erhvervsområdet, og det er vigtigt for os, at vi er en erhvervsvenlig kommune. Der er en række tiltag på vej med den nye strategi, og det kan forhåbentligt bidrage til et bedre erhvervsklima, siger Uffe Jensen i pressemeddelelsen.

Således har Odder Kommune allerede aftalt et møde med Dansk Byggeri, der står bag undersøgelsen, om, hvordan man kan forbedre forholdene for erhvervslivet. Foruden at mødes med Dansk Byggeri, vil kommunen holde et møde med det lokale erhvervsliv om, hvordan man kan byde ind på opgaver for kommunen.

Man kan se hele undersøgelsen på Dansk Byggeris hjemmeside. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce