Annonce
Østjylland

Odder Kommune indgår partnerskab

Odder Kommune har indgået en aftale mellem forskellige aktører inden for unge, uddannelse og beskæftigelse. Den blev underskrevet tirsdag i byrådssalen.

Bag aftalen står Aarhus Tech, Learnmark Horsens, Dansk Byggeri, DI, UdviklingOdder, LO Odder og Odder Kommune.

Annonce

»Aftalen er først og fremmest til fordel for de unge, men dernæst også for virksomhederne,« siger borgmester Uffe Jensen (V) - og opridser aftalens tre formål: At skabe lærepladser inden for håndværksfagene og industrien, at øge fokus på motivation for erhvervsuddannelserne tidligt og løbende i folkeskole, og at unge og ledige ufaglærte skal hjælpes videre i uddannelsen eller i job i bygge- og anlægsbranchen og industrien.

Direktør for social, sundhed og beskæftigelse i Odder Kommune, Jette Lorenzen, takker parterne for et godt samarbejde frem mod aftalen.

»Jeg ser frem til, at vi styrker samarbejdet yderligere, og vi vil gerne udfordres på de områder, hvor vi kan gøre det bedre,« siger hun.

Inge Lise Pedersen fra LO er glad for partnerskabsaftalen, der viser, at alle aktørerne går i samme retning.

»Aftalen skaber gode rammer for et fremtidigt samarbejde for at skaffe lærepladser og øge motivation for at vælge erhvervsuddannelserne,« siger hun.

Aftalen er et forpligtende samarbejde omkring uddannelse og beskæftigelse i bygge og anlægsbranchen og i industrien i Odder Kommune. Med aftalen kan der udvikles initiativer på tværs af aktørerne. Aftalen skal også bidrage til at sikre kvalificeret arbejdskraft til bygge- og anlægsbranchen og industrien.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce