Annonce
Østjylland

Odder Kommune lægger gerne jord til folkeskov i Saxild

Der dukker mange nye skove op i disse år, og billedet her stammer fra en af slagsen på Fyn. Nu åbner politikerne i Odder mulighed for, at der også kan plantes en ved Saksild. Arkivfoto
Landsindsamling til efteråret: politikere peger på et område vest for Rudevej.

Saksild: Når TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening til september går sammen om landets første indsamlingsshow til fordel for klimaet, har Odder Kommune allerede et areal liggende klar til at plante træer på.

Det fortæller formanden for miljø-, teknik- og klimaudvalget Ole Lyngby Pedersen (V), der sammen resten af udvalget har udset sig et område vest for Rudevej og nord for Blommevænget. Arealet er på 3,2 ha og ligger i forbindelse med et eksisterende skovområde endnu længere mod vest.

- Vi ved godt, at indsamlingen til efteråret mest af alt fokuserer på at få plantet folkeskove på indvindingsområder til drikkevand, og det er arealet i Saksild ikke. Men da Odder Kommune ikke ejer deciderede indvindingsarealer, byder vi ind med det nævnte område. Vi mener nemlig, at det er bedre end ingenting at få rejst en skov alene af hensyn til klimasikring og CO2-reduktion, siger formanden.

Annonce

Vi ved godt, at indsamlingen til efteråret fokuserer på at få plantet folkeskove på indvindingsområder til drikkevand, og det er arealet i Saksild ikke. Men da Odder Kommune ikke ejer deciderede indvindingsarealer, byder vi ind med det nævnte område - af hensyn til klimasikring og CO2-reduktion.

Ole Lyngby Pedersen (V), formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget

Udsat på grund af valget

Det er den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere de nye offentlige Folkeskove.

Håbet med landsindsamlingen til september er, at indsamle 20 millioner kroner, så der kan plantes en million træer.

De vil blive til en række nye offentlige Folkeskove fordelt på alle TV2's regioner. Derudover går en del af midlerne til at bevare rydningstruet skov i Danmark og udlandet – en indsats, som også har stor værdi for klimaet.

"Danmark planter træer", som indsamlingen hedder, er en ny begivenhed, der blandt andet gennem tv-udsendelser op til showet skal inspirere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet. Det hele kulminerer i midten af september med et stort indsamlingsshow på TV 2 med Puk Elgård og Mikkel Kryger som værter. Showet finder sted midt i en skov, nemlig ved foden af det ikoniske "Skovtårn" i Faxe Kommune.

- Oprindelig skulle showet have været bragt allerede i slutningen af maj. Vi har dog besluttet at udskyde det til efteråret på grund af valget, siger Michael Hansen, redaktør på TV 2 Kommunikation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce