Annonce
Østjylland

Odder overvejer næste skridt

Børn og unge byrådet besøger Parkvejens skole. Her skal de snakke med eleverne om brugen af Ipads, som de vist også meget gerne vil have fingrene i.

Selv om alle skoleelever har iPads, skal kommunen følge med.

Det er ikke nok at tro, at alt er godt, fordi alle elever er udstyret med iPads. Den teknologiske udvikling går rasende stærkt, og det er nødvendigt, at kommunen evaluerer it-brugen og overvejer, hvad næste skridt skal være for, at man stadig kan kalde sig førende på det virtuelle læringsområde. Det mener Mads Gammelmark, direktør Børn, Unge, Teknik og Miljø i Odder Kommune.

»Det var revolutionerende og fremsynet, da man for tre år siden satte otte míllioner kroner af til iPads til ansatte og skoleelever, men det sikrer os ikke fremadrettet. Vi skal være vågne og opmærksomme på, hvordan vi bruger teknologien, hvordan vi uddanner både forældre, elever og lærere og hvordan vi kan være med på det nye på den bedste måde,« siger han.

Mads Gammelmark har skrevet ud til alle skoler på baggrund af mediernes beskrivelse af PISA-undersøgelsen fra 2012, der ikke mener, at børnene lærer noget ved at bruge iPad.

Annonce

»De seneste dage har medierne fokuseret på PISA-undersøgelsen, og der har været historier om, at børn, der bruger iPad, klarer sig dårligere i denne test. Vi vil gerne fortælle jer forældre, hvordan vi ser på det. Grundlaget for at nævne brugen af iPad i PISA-testen er tyndt og udokumenteret, idet Odder Kommunes elever havde haft iPad i tre måneder, da testen blev lavet, og man kan ikke drage seriøse konklusioner på så tidligt et tidspunkt. Nu har vi arbejdet med iPads i to år, og resultaterne er meget positive. Vi bygger nedenstående dels på vore egne erfaringer, dels på de resultater, som en gruppe svenske forskere har fremlagt for os: Eleverne bliver ikke dummere ved brug af iPad.

Elevernes resultater i de nationale test og i afgangsprøverne på 9. og 10. klasse er uændrede. Et flertal af lærerne oplever, at eleverne er blevet mere motiverede. iPaden giver mulighed for nye måder at undervise på. Eleverne er meget bevidste om deres egen læring. Et svensk forskerteam følger som nævnt lærernes og elevernes læring. De har fulgt projektet i siden starten for to år siden. De er positivt overraskede over de resultater vi indtil nu har opnået her i Odder. Der er således al mulig grund til at se positivt på brugen af iPads i undervisningen, og vi ser med glæde frem til at få de svenske forskeres rapport om hvad børnene får ud af at bruge iPads. Denne rapport ventes at foreligge i løbet af 2014,« skriver han.

Han supplerer:

»Det er egentlig ikke børnene, der går ret meget op i hvordan og hvor meget de bruger iPads. For dem er det helt naturligt, det er deres dagligdag, og de indpasser det fint i undervisningen og lektielæsningen. Det er de voksne, der er »problemet« - både lærere og forældre - det er dem, der bekymrer sig og gør sig en masse overvejelser. Vi skal for eksempel se på, om der er brug for mere uddannelse til forældre - så de bedre kan hjælpe med lektielæsningen,« siger han.

I evalueringen, der snart skal gennemføres lover Mads Gammelmark, at det ikke mindst er eleverne, der vil blive spurt om deres erfaringer med Ipads.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Østjylland

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce