Annonce
Sport

Odder-roere går solo: Nej tak til forbundets OL-satsning

Juliane Elander drømmer stadig om at komme med til OL, men foreløbig forbereder hun sig i privatregi med Christina Pultz som makker i letvægtsdobbeltsculleren. Arkivfoto
Juliane Elander og Christina Pultz vil til OL i Tokyo næste år, men foreløbig har de takket nej til at være en del af Dansk Rocenter og dermed den fælles OL-satsning.

RONING: Juliane Elander fra Odder Roklub har allerede været til OL fire gange, men drømmen om et femte af slagsen i Tokyo næste år er i høj grad i fokus, men denne gang blive det ikke på samme måde for letvægtsroeren, der med skiftende makkere i dobbeltsculleren har kæmpet om medaljer i mange år.

Juliane Elander har fundet sammen med sin klubkammerat Christina Pultz fra Odder, og sammen har de valgt ikke at være en del af OL-satsningen under Danmarks Rocenter. I stedet vil de forberede sig til sæsonens kommende opgaver og med målet om at kvalificere sig til EM og VM uden for landsholdet.

- Jeg har haft svært ved at finde mig til rette i det, som forbundet kunne tilbyde. Jeg har været vant til at have meget medindflydelse på tingene, så følelsen var ikke den rigtige, og derfor valgte jeg at melde fra. Efterfølgende har jeg så fundet sammen med Christina Pultz, og sammen har vi fundet glæden ved roningen igen, siger Juliane Elander.

De er i øjeblikket på træningslejr i Portugal, men denne gang er det uden de vanlige landsholdsrammer og den økonomiske støtte derfra.

Annonce

Jeg har været vant til at have meget medindflydelse på tingene, så følelsen var ikke den rigtige, og derfor valgte jeg at melde fra. Efterfølgende har jeg så fundet sammen med Christina Pultz, og sammen har vi fundet glæden ved roningen igen.

Juliane Elander

Første test om tre uger

De to roere har fra Odder har fundet sammen med Jesper Krogh, der også trænede Juliane Elander og Anne Lolk frem mod OL i 2016, og så står de selv for al planlægning og økonomi.

- Det kan kun lade sig gøre, fordi jeg har nogle gode sponsorer og Odder Roklub som støtter os, siger Juliane Elander, der har sin mor og sine to børn med på træningslejr, så det hele kan gå op i en højere enhed.

Juliane Elander og Christina Pultz har flere gange roet sammen og vundet en række danske mesterskaber sammen.

- Men vi har aldrig haft et træningsforløb sammen. Nu prøver vi det af, og følelsen er god. Om tre uger deltager vi i regattaen i Piediluco i Italien. Der kommer en række landsholdsbåde, så der får vi set, om vi har farten til at kunne være med, siger Juliane Elander.

Hvis regattaen går efter planen, håber duoen at blive udtaget til EM i slutningen af maj, og senere på året er der VM.

De to Odder-roere har ingen danske konkurrenter i letvægtsdobbeltsculleren, så det handler udelukkende om, at de kan bevise, at de roer hurtigt nok.

- På sigt skal vi selvfølgelig tilbage i Dansk Rocenter, hvis vi skal udtages til OL, men foreløbig prøver vi selv at klare os og gøre tingene på vores måde, siger Juliane Elander.

Dansk Roforbund har også slået fast, at efter VM indgår alle roere i DRC-truppen igen, så den sportslige ledelse kan udtage den hurtigste båd til OL 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];