Annonce
Østjylland

Odder støtter hospice i Skanderborg

Odder: Byrådsmedlem Niels Rosenberg (K) træder ind i bestyrelsen, når Støtteforeningen for Hospice Østjylland holder sin næste generalforsamling. Han er suppleant og overtager en plads, der bliver ledig, fordi et bestyrelsesmedlem stopper.

Ifølge Niels Rosenberg har foreningen omkring 1000 medlemmer, men ikke så mange fra Odder. Støtteforeningen arbejder på at få lavet et hospice med 12 pladser i Skanderborgområdet, og det vil komme borgere i Odder til gode.

På det seneste byrådsmøde i Odder vedtog byrådet at sende politisk opbakning til støtteforeningen, og Niels Rosenberg håber på, at foreningen vil få nye medlemmer fra Odder-området.

- Vi har lige så meget brug for et hospice som Skanderborg, og derfor er det vigtigt, at vi støtter det, siger Niels Rosenberg.

Der er fem hospicer i Region Midtjylland med tilsammen 63 pladser, og ifølge støtteforeningen er der kun plads til omkring halvdelen af dem, der bliver henvist til en hospiceplads.

Støtteforeningen holder generalforsamling tirsdag 29. oktober klokken 19.30 i Kirkecenteret på Kirkebakken i Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce