Annonce
Debat

Odder taber vild konkurrence med et brag

Holger Øster Mortensen

Læserbrev: Miljøministeriet har iværksat en konkurrence for kommunerne om at vinde en million kroner for at være "den vildeste kommune". Altså omkring biodiversitet, grønne tiltag og trivsel i øvrigt.

Også Odder Kommune har tilmeldt sig denne fine konkurrence - akkurat som 92 ud af 98 andre kommuner. Men Odder Kommune skal forberede sig på at blive nummer sjok. Kommunen er det rene wild west.

Landbruget er yderst intensivt i den østjyske kommune, og de dyrkede marker dækker 70 procent af kommunens areal. På Alrø hele 85 procent. Hertil er Odder Kommune blandt de mest svinetætte områder i landet.

Annonce

Dermed kommer Odder Kommune med i opløbet om at være det mest intensivt dyrkede og det mest husdyrtætte område i verden.

I en kommune, hvor grøftekanter bliver slået og nedsvedet i flæng, overgødet med kunstgødning (NPK) og i øvrigt har en masse mishandlet natur i det åbne land, skal man ikke gøre sig håb om at vinde noget som helst. Det er helt ude i plovfuren.

Kommunen må endda lide den tort af have borgmester Uffe Jensen (V) i spidsen - en borgmester, der hellere vil glo på sport end kere sig om miljø, en formand for Natur & Miljø Ole Lyngby Pedersen (V) (svineavler), der ikke rører en finger for at bedre forholdene i naturen, en leder af Socialdemokratiet Lone Jacobi, der hverken siger buh eller bæh og en hardcore landboformand Jens Gammelgaard, der nærmest mener han dyrker rent drikkevand på markerne. Han kalder oven i købet beskyttelse af grundvand for hysterisk. (TV2 OJ 11.6.)

Med alt dette in mente - ja, så ser det sort ud for Odder og fremtidens natur & miljø i kommunen. Og det bliver yderst let for dommerpanelet i Vild.dk miljøminister Lea Wermelin og naturmand Morten DD at afsige den hårde men retfærdige dom: Odder taber big time.

Som den sidste pind i ligkisten vil det være, hvis planerne for Kattegatbroen føres ud i livet. Denne anden vilde plan går både Uffe Jensen og Jens Gammelgaard ind for - og sikkert flere fra byrådet. Som en ildsprudlende drage vil Kattegatbroen med tilhørende motorvejsanlæg splitte Odder Kommune som en kæmpe Y. Så slukkes lyset for alvor.

Da jeg forlod Odder for et par år, siden sagde jeg til flere: Pas nu på den lille kommune. Det sker ikke! Nu må borgerne i Odder Kommune gå sammen og få styr på alle disse uhyrlige "fremskridt", som er godt i gang med at forandre kommunen fra en tålelig bosætterkommune til det rene dystopi.


Borgerne i Odder Kommune må gå sammen og få styr på alle disse uhyrlige "fremskridt", som er godt i gang med at forandre kommunen fra en tålelig bosætterkommune til det rene dystopi.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce