Annonce
Erhverv

Odder tester økonomisk modgift

- Vi kan tydeligt mærke, at folk holder sig hjemme. Vi omsætter ingenting i øjeblikket. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at benytte sig af denne mulighed, så vi kan holde liv i vores forretninger og vores by, siger Lars Juel, formand for Køb Odder. Arkivfoto
En gavekortportal skal hjælpe borgerne med at støtte lokale butikker og erhvervsdrivende.
Annonce

Odder: Coronavirus lægger hårdt pres på mange erhvervsdrivende, der i øjeblikket helt eller delvist må lukke ned. Men i Odder har et lille taskforce sat ind i kampen mod Corona, for at sikre at byen også efter coronakrisen er en driftig by med masser af butikker og et erhvervsliv i vækst.

Redningsplanen kan forhåbentlig være med til at støtte og sikre, at så få erhvervsdrivende som muligt bukker under.

Planen er nemlig et gavekort på den nyetablerede webportal: www.odder-hjælper-odder.dk Sitet fungerer som en webshop - forskellen er bare, at i stedet for produkter fra én virksomhed, er det virksomhederne, der tilmelder sig, der er selve produktet.

- Hele idéen er, at folk skal bruge pengene nu, hvor virksomhederne er hårdest ramt og har allermest brug for det. Køb gavekort til tøj, frisørtid eller håndværker i dag og brug gavekortet, når du igen kan modtage ydelsen, forklarer Jan Eliassen fra virksomheden SevenYellowMonkeys, som har taget initiativ til portalen.

Alle typer virksomheder kan gratis oprette sig og tilbyde deres services. Og forbrugeren kan købe for et beløb efter eget valg, der automatisk kan downloades som et gavekort, når transaktionen er afsluttet.

I modsætning til et Køb Odder gavekort, går salget ved Odder Hjælper Odder gavekortet direkte til den enkelte butik.

Odder hjælper Odder

Initiativet er hjulpet på vej af:
Deponeringskonto & netværksarbejde: Køb Odder
Bogføring: EF Bogføring / Køb Odder
Revision og rådgivning: Christensen & Kjær
Bankrådgivning: Jutlander Bank
Annonce: Odder Avis
Netværksarbejde: Udviklingodder
Idé, webportalen & markedsføring: SevenYellowMonkeys
Annonce

Bred opbakning

Initiativet modtager bred opbakning.

Borgmester Uffe Jensen glæder sig meget over initiativet, som han ser som et vigtigt signal:

- Det er essentielt for detailhandlen og erhvervslivet generelt, at der bliver gjort noget. Initiativet her lander på et vigtigt tidspunkt og sender et stærkt signal om, at vi i en svær tid står sammen her i kommunen, siger borgmesteren.

Ligeledes giver det lokale erhvervsnetværk, Udvikling Odder, sin fulde støtte til initiativet.

- Vores virksomheder er inde i en meget vanskelig tid, så det gælder om at bruge alle de værktøjer, vi kan finde, siger udviklingschef Karsten Geertsen.

Hos Køb Odder ser man projektet som en nødvendighed og er gået helt i front for at realisere initiativet. Man har således stillet både bogføringsassistance til rådighed samt oprettet en deponeringskonto til pengetransaktionerne, så alt kan foregå sikkert og hurtigt.

- Vi kan tydeligt mærke, at folk holder sig hjemme. Vi omsætter ingenting i øjeblikket. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at benytte sig af denne mulighed, så vi kan holde liv i vores forretninger og vores by, siger Lars Juel, formand for Køb Odder.

Hjemmesiden www.odder-hjælper-odder.dk er allerede klart, så de erhvervsdrivende kan tilmelde sig nu. Alt arbejde forbundet med dette initiativ udføres gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce