Annonce
Østjylland

Odders politikere gør klar til kamp

Til november skal vælgerne i Odder afgøre, om de vil give Uffe Jensen fire år mere i rådhusets hjørnekontor.

Alle partier leder efter de personer, der kan score stemmer og sikre mandater i byrådssalen.

ODDER: Uffe Jensen (V) er gået ind i sit sidste år som borgmester, og til november skal vælgerne afgøre, om de vil give ham fire år mere i rådhusets hjørnekontor. Derfor er Venstre og de øvrige partier i byrådet begyndt at forberede sig på den kommende valgkamp.

Valget handler i høj grad om at finde de kandidater, der kan score mange stemmer.

Holdene bliver sat, når partierne har opstillingsmøder, og de bliver typisk holdt i løbet af de næste to-tre måneder.

Venstre er tålmodige

Halvdelen af de nuværende byrådsmedlemmer hos Venstre har endnu ikke besluttet, om de vil med på holdet igen. Men partiets formand Jan Gade er ikke bekymret og han kan glæde sig over, at Uffe Jensen er klar til at fortsætte som anfører.

- Vi har først opstillingsmøde sidst i april, så de skal kigge fem år frem i tiden og konferere med familie og deres andre forpligtelser, før de beslutter sig. Vi har valgt Uffe som borgmesterkandidat, og jeg tror på en borgmestereffekt, siger Jan Gade.

Annonce

Samarbejde er vigtigst

Han peger på, at Venstre gik til valg på at skabe en bedre holdånd i byrådet.

- Vi formåede at lave en konstituering, hvor både Socialdemokratiet, Konservative og Venstre var med, og det har givet ro. Samarbejde er næsten det vigtigste i en lille kommune som Odder, men det betyder også lidt, hvilken farve borgmesteren har. Og vi har vækst. Det er selvfølgelig ikke kun Uffes skyld, men jeg tror på en borgmestereffekt, siger Jan Gade.

Han håber, at Venstre kan stille med et hold på 15-17 kandidater.

Siden 1998 er det kun Venstre og Socialdemokratiet, der har formået at sikre sig borgmesterposten.

Annonce

Har skiftet anfører

Ved valget i 2013 skiftede posten fra Elvin Hansen (S) til Uffe Jensen (V), og denne gang har Socialdemokratiet skiftet anfører.

Partiets medlemmer valgte Lone Jakobi, der ved en afstemning slog modkandidaten Lars Grønlund ganske klart. Han har endnu ikke besluttet, om han vil være med på holdet i november.

De stiller op igen


  • Avisen har spurgt de 19 byrådsmedlemmer, om de vil stille op til byrådsvalget i november, hvis deres partier ønsker det.
  • 11 byrådsmedlemmer er klar til at genopstille.
  • De er socialdemokraterne Elvin Hansen, Ole Lauth og Lone Jakobi, den radikale Kresten Bjerre, de konservative Niels Rosenberg og Jakob Taul, Marianne Hundebøll fra SF, Ditte Marie Thejsen fra Enhedslisten samt venstrefolkene Uffe Jensen, Ole Lyngby Pedersen og Torben Sørensen.
  • Seks byrådsmedlemmer har ikke besluttet sig endnu.
  • Det er socialdemokraten Lars Grønlund, John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti samt venstrefolkene Hanne Appel, Anne Bonefeld, Mette Klougart og Hans Hammann.
  • Venstres Bjarne Pedersen genopstiller ikke, da hans civile job vil kræve mere tid fra ham, og Sanne Rubinke fra SF siger også stop.
Annonce

Jesper Hjort er med

Men Elvin Hansen fortsætter gerne som kandidat, og den tidligere kommunaldirektør Jesper Hjort har overfor avisen bekræftet, at han er klar til at stille op for partiet.

Det samme er Rie Ramsdal, der tidligere har siddet i byrådet og lige nu er formand for partiorganisationen. Siden Lone Jakobi blev valgt som anfører, har partiet været rundt med følere til mulige kandidater.

- Vi holder generalforsamling i slutningen af januar, og så laver vi en foreløbig liste. Jeg tænker, vi måske er 12, men nogle kan falde fra, og andre kan komme til. Det er ikke sådan, at folk står med armene over hovedet og siger juhu ved udsigten til at stille op. Det kræver meget arbejde at sidde i byrådet, og man bliver ikke komplimenteret for det.

Annonce

Bagland skal være med

- Det vigtigste er næsten at have baglandet i orden. Kommer man fra et familieliv, så har man faste rutiner, og man vil gerne begge ting. Byrådsarbejdet passer dårligt med at have små børn, mødetiderne tilgodeser det ikke, så baglandet skal være med på, at det er krævende, siger Rie Ramsdal.

Konservative med to og Venstre med otte byrådsmedlemmer sikrede sig for fire år siden et borgerligt flertal, og det skulle gerne forsætte, mener formanden for den konservative vælgerforening, Ole Sander.

Annonce

Rosenberg som spids

- Vi har allerede valgt Niels Rosenberg som vores spidskandidat, men det bliver svært at vippe Uffe af pinden. Han er meget populær rundt omkring, men vi kan håbe, at der kan falde lidt af til de andre partier på højrefløjen. Vi er tilfreds, hvis vi får genvalgt vores to medlemmer, siger Ole Sander.

Han forventer, at Konservative stiller med et hold på omkring seks kandidater ligesom ved valget i 2013.

Foruden Venstre, Konservative og Socialdemokratiet er SF, Radikale, Enhedslisten og Dansk Folkeparti repræsenteret i byrådet. Ved valget i 2013 stillede Liberal Alliance og Jørgensen Listen også op uden at være tætte på at blive valgt ind.

Liberal Alliance og Alternativet må forventes at stille med et hold til efterårets byrådsvalg.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce