Annonce
Sport

Odenses afgående stjerner funkler i sejr over Randers HK

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Odenses håndboldkvinder sikrede sig tirsdag en sikker sejr, da fynboerne besøgte Randers HK på udebane.

I begyndelsen af januar kom det frem, at Odense Håndbold til sommer tager afsked med syv spilleren herunder profilerne Stine Jørgensen, Trine Østergaard og Kathrine Heindahl.

Men i tirsdagens kamp på udebane beviste flere af de afgående profiler, at deres koncentration omkring klubben fortsat er intakt.

På udebane mod Randers HK vandt de fynske håndboldkvinder 34-25. Og her trådte flere af de spillere, som til sommer forlader Odense, i karakter.

De afgående spillere Trine Østergaard, Stine Jørgensen, Kathrine Heindahl og Suzanne Bækhøj stod for 21 af Odenses 34 mål i kampen, hvor de alle scorede på 100 procent af deres chancer.

Efter en tæt og målrig første halvleg, udnyttede fynboerne chancen for at trække fra Randers HK, da hjemmeholdet inden for kort tid fik to tominutters udvisninger.

Et par hurtige Odense-scoringer ændrede stillingen fra 14-14 til en pausestilling på 14-18 til udeholdet.

I anden halvleg så Odense sig aldrig tilbage, men trak yderligere fra hjemmeholdet.

Ifølge holdets midlertidige cheftræner, Karen Brødsgaard, der i slutningen af december overtog trænerjobbet fra Jan Pytlick, var det netop en velspillet anden halvleg, der sikrede sejren.

- Randers fulgte godt med i de første 25 minutter, men så fik vi lukket af i vores forsvarsspil og spillet noget tålmodigt angrebsspil, og så løb vi fra dem op til pausen.

- I anden halvleg bragede vi igennem, og derfra vandt vi kampen, lyder det fra Brødsgaard umiddelbart efter sejren.

Med sejren rykker Odense Håndbold op på siden af København Håndbold på andenpladsen i HTH Ligaen.

Københavnerne tabte overraskende 23-24, da holdet onsdag tog imod Aarhus United på hjemmebane.

I onsdagens tredje kamp slog Herning-Ikast Håndbold lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel KFUM med 29-28.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce