Annonce
AGF

Offensiv forstærkning til AGF: Gift Links kan gå direkte ind på holdet

Foto: AGF.dk
AGF præsenterede kort efter slutfløjtet på søndagens kamp mod Esbjerg en ny AGFer: Den 20-årige sydafrikaner Gift Links.

FODBOLD: På transfervinduets næstsidste dag - og i kølvandet på søndagens 1-0-sejr på hjemmebane over Esbjerg - har AGF tilført nyt blod til truppen.

På direkte tv kunne klubbens administrerende direktør, Jacob Nielsen, nemlig fortælle, at AGF har skrevet kontrakt med den 20-årige sydafrikaner Gift Links. En spiller, der både kan gøre sig som offensiv midtbane og på kanterne, og som skifter fra Cape Town City i den bedste sydafrikanske liga med øjeblikkelig virkning.

Han har skrevet under på en fem-årig kontrakt med AGF.

Sportschef Peter "PC" Christiansen var ikke til stede på Ceres Park søndag eftermiddag, da han var i Sydafrika for at hente Gift Links, og cheftræner David Nielsen havde ikke lyst til at kommentere på den ny spiller, hvorfor Jacob Nielsen fik tjansen at udtale sig.

- Han har primært spillet på kanten og er en kreativ forstærkning. Han kan lidt noget andet end dem, vi har. Han er en god dribler. Han er uomtvisteligt et talent, som vi har investeret i for de næste fem år, sagde Nielsen.

- I århusiansk målestok vil jeg kalde ham for en pænt dyr spiller, og derfor har vi også lavet en langsigtet plan med ham. Han er ikke købt som et talent. Han vil kunne spille med det samme, det er han købt ind til. Men i kraft af sin alder er han selvfølgelig også en mand, der er købt ind til fremtiden, kom det fra AGFs administrerende direktør.

Gift Links er en del af det sydafrikanske U23-landshold og har også været omkring A-landsholdet. Han har tidligere også begået sig i den egyptiske liga, hvor han var lejet ud til Pyramids FC. I sidste sæson scorede han fem gange og lagde op til tre mål i 25 kampe for Cape Town City.

Han får trøje nummer 11 i AGF, og tiltræder med udgangen af denne landskampspause, da han er udtaget til U23-landsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce