Annonce
AGF

Offensiv forstærkning til AGF: Gift Links kan gå direkte ind på holdet

Foto: AGF.dk
AGF præsenterede kort efter slutfløjtet på søndagens kamp mod Esbjerg en ny AGFer: Den 20-årige sydafrikaner Gift Links.

FODBOLD: På transfervinduets næstsidste dag - og i kølvandet på søndagens 1-0-sejr på hjemmebane over Esbjerg - har AGF tilført nyt blod til truppen.

På direkte tv kunne klubbens administrerende direktør, Jacob Nielsen, nemlig fortælle, at AGF har skrevet kontrakt med den 20-årige sydafrikaner Gift Links. En spiller, der både kan gøre sig som offensiv midtbane og på kanterne, og som skifter fra Cape Town City i den bedste sydafrikanske liga med øjeblikkelig virkning.

Han har skrevet under på en fem-årig kontrakt med AGF.

Sportschef Peter "PC" Christiansen var ikke til stede på Ceres Park søndag eftermiddag, da han var i Sydafrika for at hente Gift Links, og cheftræner David Nielsen havde ikke lyst til at kommentere på den ny spiller, hvorfor Jacob Nielsen fik tjansen at udtale sig.

- Han har primært spillet på kanten og er en kreativ forstærkning. Han kan lidt noget andet end dem, vi har. Han er en god dribler. Han er uomtvisteligt et talent, som vi har investeret i for de næste fem år, sagde Nielsen.

- I århusiansk målestok vil jeg kalde ham for en pænt dyr spiller, og derfor har vi også lavet en langsigtet plan med ham. Han er ikke købt som et talent. Han vil kunne spille med det samme, det er han købt ind til. Men i kraft af sin alder er han selvfølgelig også en mand, der er købt ind til fremtiden, kom det fra AGFs administrerende direktør.

Gift Links er en del af det sydafrikanske U23-landshold og har også været omkring A-landsholdet. Han har tidligere også begået sig i den egyptiske liga, hvor han var lejet ud til Pyramids FC. I sidste sæson scorede han fem gange og lagde op til tre mål i 25 kampe for Cape Town City.

Han får trøje nummer 11 i AGF, og tiltræder med udgangen af denne landskampspause, da han er udtaget til U23-landsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Aarhus får et nyt galleri

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce