Annonce
AGF

Offensiv forstærkning til AGF: Gift Links kan gå direkte ind på holdet

Foto: AGF.dk
AGF præsenterede kort efter slutfløjtet på søndagens kamp mod Esbjerg en ny AGFer: Den 20-årige sydafrikaner Gift Links.

FODBOLD: På transfervinduets næstsidste dag - og i kølvandet på søndagens 1-0-sejr på hjemmebane over Esbjerg - har AGF tilført nyt blod til truppen.

På direkte tv kunne klubbens administrerende direktør, Jacob Nielsen, nemlig fortælle, at AGF har skrevet kontrakt med den 20-årige sydafrikaner Gift Links. En spiller, der både kan gøre sig som offensiv midtbane og på kanterne, og som skifter fra Cape Town City i den bedste sydafrikanske liga med øjeblikkelig virkning.

Han har skrevet under på en fem-årig kontrakt med AGF.

Sportschef Peter "PC" Christiansen var ikke til stede på Ceres Park søndag eftermiddag, da han var i Sydafrika for at hente Gift Links, og cheftræner David Nielsen havde ikke lyst til at kommentere på den ny spiller, hvorfor Jacob Nielsen fik tjansen at udtale sig.

- Han har primært spillet på kanten og er en kreativ forstærkning. Han kan lidt noget andet end dem, vi har. Han er en god dribler. Han er uomtvisteligt et talent, som vi har investeret i for de næste fem år, sagde Nielsen.

- I århusiansk målestok vil jeg kalde ham for en pænt dyr spiller, og derfor har vi også lavet en langsigtet plan med ham. Han er ikke købt som et talent. Han vil kunne spille med det samme, det er han købt ind til. Men i kraft af sin alder er han selvfølgelig også en mand, der er købt ind til fremtiden, kom det fra AGFs administrerende direktør.

Gift Links er en del af det sydafrikanske U23-landshold og har også været omkring A-landsholdet. Han har tidligere også begået sig i den egyptiske liga, hvor han var lejet ud til Pyramids FC. I sidste sæson scorede han fem gange og lagde op til tre mål i 25 kampe for Cape Town City.

Han får trøje nummer 11 i AGF, og tiltræder med udgangen af denne landskampspause, da han er udtaget til U23-landsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce