Annonce
Sport

Officielt: AGF sælger Bundu til belgisk topklub

Mustapha Bundu, AGF (19). 08.12.2019. 3F Superliga. AGF-Lyngby BK. Foto: Ole Nielsen.
Den 23-årige fløjspiller skifter Aarhus ud med Anderlecht, der har hjemme i den belgiske hovedstad Bruxelles.
Annonce

FODBOLD: AGF kan sætte et nyt millionbeløb ind på kontoen, efter klubben er kommet til enighed med belgiske Anderlecht om en transfer for Mustapha Bundu.

Det offentliggør Anderlecht på sin hjemmeside.

Bundu får en fireårig kontrakt i den belgiske hovedstad og skal spille i trøje nummer 19.

På den sidste dag i juli blev den 23-årige AGFer fanget af et mobilkamera i Kastrup Lufthavn, hvor han var på vej til Bruxelles med sin agent John Sivebæk. Et billede, der for alvor startede snakken om et skifte til belgisk fodbold.

Der blev fyret yderligere op under skiftet, da AGF mandag aften udsendte en selskabsmeddelelse om, at de var i forhandlinger med Anderlecht om en transfer og videresalgsaftale for Mustapha Bundu.

Fredag formiddag blev skiftet en realitet.

- RSC Anderlecht er en stor klub. Jeg ser frem til at arbejde sammen med mine nye holdkammerater og trænerstaben. Anderlecht er det perfekte sted for mig at fortsætte min udvikling og hjælpe klubben med at spille den form for offensiv fodbold som de gerne vil, udtaler Mustapha Bundu til Anderlechts hjemmeside.

Annonce

Otte mål og ni assists

Alene i denne sæson blev det til otte mål og ni assists i 27 Superliga-kampe for Bundu, der har været en af årsagerne til, at den århusianske klub klarede sig så godt i gruppespillet. I foråret har det været begrænset med spilletid på grund af en skade og en positiv corona-test, men det har ikke afholdt rygterne om en snarlig afgang til at rulle derudaf. Udover Anderlecht og Lorient har tyske Borussia Dortmund også været nævnt som mulig destination for landsholdsspilleren fra Sierra Leone.

Mustapha Bundu

  • 23 år gammel
  • Fra Sierra Leone
  • Kom til AGF fra Hereford F.C. i 2016
  • Nåede 101 Superliga-kampe for AGF
  • Har opnået tre landskampe for Sierra Leone

Hovedpersonen har selv forsøgt at tage afstand fra den megen snak om sin fremtid. I et interview med Århus Stiftstidende 22. juli udtalte han følgende:

- Når sæsonen slutter i næste uge, så kan jeg sætte mig ned med AGF-ledelsen, og så kan vi finde den bedste løsning for mig og den bedste løsning for klubben. Jeg har ikke haft fokus på, hvad der kan ske til sommer. Det er fremtiden, og der kan ske ting, der ændrer den. Så det spekulerer jeg ikke på. Jeg har fokus på AGF, hvor jeg har en kontrakt.

Mustapha Bundu fik to kampe i Superligaen i efteråret 2016. Foto: Axel Schütt
Annonce

Spændende potentiale

Mustapha Bundu kom til Aarhus i sommeren 2016, hvor han var til prøvetræning på Fredensvang. Her viste den 19-årige så store kvaliteter, at den daværende sportschef i AGF, Jens Andersson, gav ham en kontrakt for resten af sæsonen. Kontrakten indeholdt en option på en forlængelse.

- Mustapha har et spændende potentiale, og hans træning med A-truppen viste, at han besidder nogle offensive færdigheder, der kan blive interessante for os. Han er stadig ung, men vi tror på, at han i vores rammer kan tage det næste skridt i sin udvikling. Derfor har vi også sikret os en option i den etårige aftale, vi i første omgang har indgået, udtalte Jens Andersson ved offentliggørelsen.

Annonce

Debut mod Brøndby

Mustapha Bundu fik sin Superligadebut for AGF i oktober 2016 mod Brøndby, hvor han fik de sidste 13 minutter på banen. Den 19-årige fodboldspiller nåede en enkelt kamp mere i efteråret og gjorde så stort et indtryk i den første tid, at AGFs svenske sportschef hurtigt fandt papirerne frem til en forlængelse af kontrakten, som nu løb til sommeren 2021.

Siden forlængelsen af kontrakten, er det blevet til 99 Superligakampe yderligere i den hvide trøje for AGF, så det totale antal Superligakampe kommer op på 101.

R.S.C. Anderlecht

  • Klubben blev oprettet i 1908
  • Er med sine 34 mesterskaber den mest vindende klub i Belgien
  • Spiller til daglig på Constant Vanden Stock Stadium, som for tiden dog bærer sponsornavnet Lotto Park. Stadionet har 28.000 pladser. 
  • Tidligere har danske spillere som Morten Olsen, Frank Arnesen og Kenneth Brylle spillet i klubben. Arnesen har desuden været sportsdirektør i klubben. 
  • Klubben sælger ofte spillere for store beløber og til store klubber. I løbet af de seneste år har holdet blandt andet solgt Youri Tielemans til Monaco, Leander Dendoncker til Wolverhampton og senest Alexis Saelemakers til AC Milan.

AGF har siden hen forsøgt at få forlænget aftalen med den populære kantspiller, men i den senere tid har det stået klart, at den århusianske fodboldklub formentlig måtte klare sig uden den hurtige spiller efter denne sommer. Specielt hvis de skulle nå at få nogle penge for et salg. Bundu havde kun et år tilbage af sin kontrakt i AGF, derfor kunne han om bare et halvt år skrive kontrakt med en anden klub, uden AGF ville modtage en transfersum.

Det salg er nu blevet en realitet, efter Bundu satte sin underskrift på en kontrakt med belgierne.

Anderlecht er den mest vindende klub i belgisk fodbold og har vundet landets bedste række 34 gange i klubbens historie. I den seneste sæson sluttede holdet dog på en skuffende ottendeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce