Annonce
Østjylland

Officielt: Her er den nye mand i Verdos varme direktørstol

Verdos nye topchef, Jakob Flyvbjerg Christensen, bor i Randers og kender derfor byen indgående. Han skal nu være med til at bringe stabilitet til energiselskabet. Foto: Kim Haugaard
Fem måneder efter fyringen af Kim Frimer har Verdo fundet sin nye administrerende direktør. Valget er faldet på en randrusianer med international erfaring fra A.P. Møller-Mærsk

Randers: Det bliver den nuværende direktør for Aarhus Havn, Jakob Flyvbjerg Christensen, der fremover skal stå i spidsen for det lokale energiselskab Verdo.

Dermed sætter han sig i det, der må være landets varmeste direktørstol. Jobbet som administrerende direktør har været ledigt siden april, da Kim Frimer blev fyret i forbindelse med den store sag om tilbagebetaling af 234 millioner kroner til varmekunderne. Siden er bunken af regninger til Verdo vokset og vokset. Senest er det kommet frem, at den kontrollerende myndighed Forsyningstilsynet har til hensigt at pålægge Verdo at betale yderligere 275 millioner tilbage til forbrugerne. Dermed ligger der lige nu en regning på over 500 millioner kroner øverst i bunken på den nye direktørs skrivebord. Og der kan komme flere, når tilsynet i løbet af efteråret får set nærmere på endnu et par sager mod Verdo.

Men de store udfordringer er Jakob Flyvbjerg Christensen klar til at kaste sig ud i:

- Jeg vil være med til at genskabe tilliden, troværdigheden og roen omkring Verdo hos alle interessenter, så medarbejderne og borgerne med stolthed kan spejle sig i en af områdets største virksomheder, siger han i en pressemeddelelse, som Verdo netop har udsendt.

Annonce

Kan bruge erfaringer

Han kommer direkte fra en stilling som administrerende direktør for Aarhus Havn, som er landets største erhvervshavn. Et job han har haft siden 2014. Han kalder det en fantastisk tid, og mener, han kan trække på sine erfaringer i det nye job:

- Verdo er som Aarhus Havn en kommerciel, men politisk reguleret virksomhed, og diversiteten mellem det regulerede og de mere kommercielle områder er et udfordrende, men spændende område at arbejde i.

Jakob Flyvbjerg Christensen har i en årrække været ansat i A.P. Mærsk-Møller, senest som Global Client Director for APM Terminals i Haag, Holland. Han er 47 år, gift og har to døtre og bor i Randers, og han sætter sig efter planen i Verdos varme stol ved årsskiftet.

Stærkt felt

Verdos bestyrelsesformand, Torben Høeg Bonde, fremhæver, at der har været mange kvalificerede ansøgere:

- Det har været et stærkt felt af ansøgere, og vi har givet os selv den nødvendige tid til at finde den rette kandidat. Jakob Flyvbjerg Christensen er en moderne leder, som er medievant, kan håndtere konfliktfyldte områder og drive forandring, og jeg er overbevist om, at han har profilen til at få Verdo tilbage på ret kurs.

At valget faldt på Jakob Flyvbjerg Christensen skyldes især, at han har erfaringer med at arbejde i virksomheder, som er underlagt politisk regulering:

- Det er vigtigt for Verdo, at han har erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem kommercielle og regulerede områder. Det har været et væsentligt plus for bestyrelsen, fordi han skal være med til definere vores vej fremad på dette område.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce