Annonce
AGF

Officielt: Mustafa Amini stopper i AGF

Skader har betydet, at Mustafa Amini ikke har startet inde for AGF siden 3-2-sejren over AaB i begyndelsen af juni. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Både Mustafa Amini og Jakob Ankersen vinker farvel til publikum i Aarhus når AGF onsdag møder OB.
Annonce

FODBOLD: Onsdag bliver en fin dag for den nærmeste blomsterhandler i området om Ceres Park.

Når AGF møder OB i Europa playoff-kampen siger klubben nemlig farvel til flere profiler, der fortjener den helt store buket

Både Mustafa Amini og Jakob Ankersen - med mere end 200 Superligakampe tilsammen - lader nemlig deres kontrakt med klubben løbe ud. Og tirsdag meddelte AGF, at de har opgivet at få dem til at forlænge.


Jeg har været med, mens det har set mest sort ud, og nu har jeg det sidste år været en stor grund til, at det nye AGF er vokset sammen, siger Jakob Ankersen til avisen.

Jakob Ankersen


Annonce

Ét år var for lidt

Mens Aminis situation har været almindelig kendt længe - han søger en klub uden for landets grænser - så har der til det sidste været sat spørgsmål ved om Ankersen tog en sæson mere i Aarhus.

Ifølge spilleren selv fik han tilbudt en forlængelse på et år, men det har han takket nej til.

- Jeg er blevet tilbudt en ny aftale, men da den kun indeholder et enkelt år, og klubben ikke vil rykke sig, var der ikke rigtigt noget at gøre, og så har jeg valgt at sige, det skal være slut, siger Jakob Ankersen til BT.

I samme interview er han uforstående over for det tilbud, AGF har givet ham.

- Jeg ved, at jeg ikke har været grådig, men de kom aldrig med noget på et seriøst plan. Jeg ville have overvejet kraftigt at blive i AGF, hvis jeg ikke havde fået et tilbud, der mildt sagt ikke var tilfredsstillende, slet ikke på længde, men heller ikke økonomisk.

- Jeg har været med, mens det har set mest sort ud, og nu har jeg det sidste år været en stor grund til, at det nye AGF er vokset sammen, siger Jakob Ankersen til avisen.

AGFs sportschef Peter Christiansen siger til BT, at han har gjort sit for at få spilleren til at forlænge.

- Vi har selvfølgelig prøvet at få enderne til at mødes, men er ikke blevet enige, og derfor stopper Jakob Ankersen i klubben. Mere er der ikke i det. Vi har gerne set ham fortsætte i klubben, men sådan skulle det ikke gå.

Jakob Ankersen har spillet 97 Superligakampe for AGF og scoret 19 mål. Han blev hentet i belgiske Zulte Waregem i 2017. Kantspilleren havde forinden også været hos Esbjerg fB og IFK Göteborg i Sverige.

Annonce

Amini havde andre tilbud

Mustafa Amini kom til AGF i 2016 og siger også farvel efter onsdagens kamp.

Mens Ankersen har været en vigtig del af medaljeslutspillet har australieren været skadet. Men han får alligevel en stor tak med fra sportschefen.

- Mustafa Amini har været en flot ambassadør for AGF. En loyal soldat som vi altid har kunnet regne med, når det har krævet noget ekstra hårdt arbejde i svære perioder. Undervejs har der også været andre klubmuligheder for ham, men Amini har været en vigtig spiller i hele hans kontraktperiode, hvorfor vi ikke har kunnet lade ham rejse andre steder hen.

- Nu er tiden for ham til at søge nye udfordringer og det ønsker vi ham held og lykke med og sender ham afsted med en stor tak for hans tid i AGF, siger AGFs sportschef Peter Christiansen til klubbens hjemmeside.

Amini har spillet 123 Superligakampe for AGF og scoret ti mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce