Annonce
Sport

Officielt: Niklas Backman bliver AGF-anfører

Niklas Backman har tidligere - som her i 2016 - vikarieret som AGF-anfører. Nu får han officielt tjansen. Arkivfoto.

Ikke helt overraskende bliver det Niklas Backman, der skal bære anførerbindet for AGF i foråret.

FODBOLD: Han har båret anførerbindet i de testkampe, han har deltaget i i vinteropstarten, så nej, det vælter ikke folk i Aarhus og omegn omkuld af ren overraskelse, at den svenske forsvarsspiller fortsætter tjansen som anfører for AGF, når Superligaen fredag igen sparkes i gang.

Cheftræner David Nielsen bekræftede efter søndagens træning i Portugal, at det er den endelige beslutning: Niklas Backman er ny AGF-anfører.

Og det fik selvfølgelig smilet til at brede sig i ansigtet hos den 30-årige svensker.

- Det betyder meget for mig. Det er stort som udenlandsk spiller at få tildelt den ære, og det gør det ikke mindre, at det er i en stor klub som AGF. Det er et kæmpe skulderklap, siger Niklas Backman, der på det officielle plan overtager bindet fra Pierre Kanstrup, der tidligere på måneden røg til tyrkisk fodbold.

- Det kommer ikke til at ændre noget for mig inde på banen. Jeg skal bare være mig selv. Det er også derfor, at jeg har fået hvervet, tror jeg. Fordi jeg er, som jeg er. Jeg håber da, at ansvaret og rollen så kan være med til at udvikle mig yderligere som leder og spiller, lyder det fra forsvarsspilleren, der netop har forlænget sin kontrakt med klubben.

Det er faktisk ikke første gang, at han er anfører på klubplan.

- Jeg var anfører i det sidste halve år i Kina (Dalian Aerbin, red.). Men jeg aldrig været det, da jeg spillede i Sverige. Jeg har prøvet det i enkelte kampe her i AGF, men aldrig som rigtig anfører. Jeg er vældig stolt, siger Niklas Backman.

Niklas Backman forlængede for nylig sin kontrakt med AGF til 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce