Annonce
Aarhus

Også ikke-kunder er velkomne: Danske Banks nye hus til 730 ansatte har egen café

Danske Banks nye bygning i Aarhus. Direktørerne Michael Thunbo og Poul Nielsen i den store hal på første sal, hvortil folk udefra har adgang. Foto: Axel Schütt
Banken samler alle aktiviteter i Aarhus på hjørnet af Jægergårdsgade og Spanien.
Annonce

AARHUS: Tusinder af kunder skal gå eller køre en anden vej, når Danske Bank 21. oktober er flyttet totalt ind i det nye domicil på hjørnet af Jægergårdsgade og Spanien i Aarhus.

Medarbejdere i afdelingerne i Kannikegade, på Rådhuspladsen og Åboulevarden flytter til den nye adresse, og kunder i bil kan så glæde sig over, at det bliver betydeligt nemmere at finde en p-plads, når de skal i banken.

I den nye afdeling i Sydhavnen er der nemlig både korttidspladser foran bygningen og pladser til kunder, der bliver lidt længere, i p-kælderen under det nye, store hus.

I alt 730 medarbejdere skal være dér. 150 er flyttet ind i de seneste uger, i den netop overståede weekend flyttede yderligere 150 ind, og derefter kommer resten.

Ud over medarbejderne i de nævnte afdelinger, er det de mere usynlige mennesker, som vi kun kan ringe til, når vi skal have banksager klaret. Medarbejderne i det telefoniske kundecenter sidder lige nu på Sct. Knuds Torv i den bygning, hvor Aarhus Central Food Market også er, og hedder Danske Direkte.

Den nye bank

Danske Bank på hjørnet af Jægergårdsgade og Kystvejen i Aarhus holder en åben reception, der kræver tilmelding, fredag 8. november kl. 13.30-16.30.

Sidste åbningsdag i Danske Bank på Rådhuspladsen og i Kannikegade er 18. oktober, på Åboulevarden 25. oktober.

Det nye hus åbnes for private kunder 21. oktober og for erhvervskunder 28. oktober.

Ejendomsudvikler Steen Mengel har købt ejendommen på Åboulevarden, mens Bestseller-selskabet Heartland har købt huset i Kannikegade.

Annonce

Også for ikke-kunder

Ud over bankfolkene, der betjener privat- og erhvervskunder, skal medarbejderne i de beslægtede virksomheder Realkredit Danmark, Danica og Private Banking samt altså Danske Direkte bo i det nye hus. Desuden mæglerkæden Homes medarbejdere.

Og så er der i øvrigt adgang for offentligheden, også for folk, der ikke er kunde i Danske Bank.

Der er to indgange. Den første i Jægergårdsgade, nærmest Spanien, er især for kunder i bankens Aarhus-afdeling.

Den anden - lige ved siden af - fører ind til en skranke, hvor kunder bliver modtaget af en receptionist. Fra skranken er der adgang ad trapper et niveau op, så gæster både kan fornemme bankens arkitektur og se på noget af den megen kunst på stedet. Det vender vi tilbage til.

Ved denne indgang er også en café med offentlig adgang. Ikke en voldsomt stor én, som i størrelse konkurrerer med byens andre cafeer, men et smukt indrettet sted, hvor gæster kan bestille det, en café normalt serverer.

Så nu har Aarhus fået en bank med café ligesom kædebutikken Bahne i Hafnia-arkaden har sin egen café. En trend er på vej.

Annonce

Masser af kunst

Medarbejderne har deres kontorer, og overalt langs væggen er der mindre, lukkede mødelokaler, hvor kunderne kan tale i ro og uden andres ører i nærheden med deres bankmand eller -kvinde. Kontorerne har navne efter århusianske lokaliteter, for eksempel Kystvejen.

Kantinen på første sal kan rumme 165 personer, når alle pladser er i brug. De har udsigt mod vandet til Sydhavnen, der står foran store forandringer. Blandt planerne er, at Det Jyske Kunstakademi skal rykke ind i en ny bygning i samme område. Der er også udsigt til de udsattes hus Værestedet.

Og når vi nu er ved kunsten, så bliver man mødt med meget af den i den nye, lyse bank.

I café, kantine, vægge ved indgangen, ja, over det hele møder man kunst. 10 århusianske kunstnere har medvirket. Det største maleri står Casper Eliasen for. Det hænger i kantinen og indeholder nogle af de bygninger, man kan se, hvis man kigger ud ad vinduet ved siden af.

Pia Buchholz har leveret et større maleri til cafeen, og Bettina Winkelmann er blandt de øvrige, som har bidraget.

I alle de mindre mødelokaler, hvor kunder møder medarbejdere, er der et større foto fra Aarhus.

Der er både ny og ældre kunst rundt i huset. På væggen et værk af Peter Brandes fra 1994. Foto: Axel Schütt
Annonce

Solceller på taget

Der er både ny og ældre kunst. Banken har haft en stor kunstsamling i de gamle bygninger, og nogle af værkerne er valgt ud og taget med. Ved indgangen hænger et værk af Peter Brandes, lavet i en stil så det kan være svært at afgøre, om det er nutidigt eller fra 1994, som det er.

Og langs den brede trappe op til første sal har Bettina Sinnet Fornitz, der er ansvarlig for Danske Banks kunst, valgt en serie skulpturer, som er bag glas i kasser. Samlingen er et miks af ældre og nye, mindre skulpturer, der klæder hinanden.

I alt er der seks etager og 11.400 kvadratmeter kontorer tegnet af Arkitema Architects. På taget er der i øvrigt solceller, som leverer en del af strømmen, men langt fra alt.

- Tanken bag huset har været at skabe et imødekommende og kundevenligt bankhus, hvor kunderne kan få en samlet rådgivning, siger områdedirektør for privatkunder, Michael Thunbo.

- Mange er både privat- og erhvervskunder og venter rådgivning hele vejen rundt, og det kan vi, når vi er samlet i én bygning, siger Thunbo.

Bygningen har også døgnboks og hæveautomater med kroner og euro.

Michael Thunbo (til venstre) og Poul Nielsen i cafeen, som alle kan bruge. På væggen et maleri af Pia Buchholtz. Foto: Axel Schütt
Annonce

Alliance med kaospiloter

- Området er i rivende udvikling, og vi glæder os til at blive en del af det nye kvarter. Med huset ønsker vi at sende et signal om, at vi vil Aarhus. Vi kan invitere indenfor til større arrangementer, siger Poul Nielsen, der er områdedirektør for erhverv og føjer til, at bygningen har store ligheder med to tilsvarende huse, banken har opført i Kolding og Odense.

Danske Bank har samarbejdet med Kaospiloterne og vil holde en workshop om, hvad området kan bruges til.

- Det er vigtigt for os at blive en del af området, og vi tager stadig mod mange kunder, der kommer med kontanter eller hæver, selv om kort og MobilePay findes. I dag klarer de fleste deres bankforretninger hjemmefra eller fra job på computeren, og når de har brug for at ringe til os, er det vigtigt for dem, at det går hurtigt med at få svar, siger Poul Nielsen.

- De unge kommer især, når de skal gøre deres første store investering, for eksempel købe bil. Det vil de ikke klare på telefon eller skype, siger Michael Thunbo.

På væggen ved den brede trappe op til første sal hænger kasser med nye og ældre skulpturer. Foto: Axel Schütt
Kantinen har plads til 165 personer. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Podcast: En utrolig afslutning i Parken

Annonce