Annonce
Kultur

Ohøj Aarhus: Havnens fremtid til debat på fotoudstilling

Peer Jon Ørsted ønsker med en ny fotoudstilling at rejse en debat om Aarhus Havn. Han har blandt andet haft forhenværende borgmester Thorkild Simonsen med rundt på havnen til en snak om havnens fortid, nutid og fremtid. Foto: Peer Jon Ørsted
Peer Jon Ørsted åbner fredag en udstilling med portrætter og fotos fra Aarhus Havn.
Annonce

AARHUS: De seneste to måneder har Peer Jon Ørsted bevæget sig rundt på havnen i Aarhus med sit kamera. Her har han mødt en bred vifte af havnens såkaldte aktører, fra fiskeren på molen og fabriksarbejderen på toppen af fabrikken, til iværksætteren med den insta-venlige café og byggematadoren med nøglen til det hele, som han skriver i en pressemeddelelse.

- Foderstoffabrikkerne ved Dok8000 står i skarpere kontrast til den udvikling, der omkranser dem, end de nogensinde har gjort før. Med skyskraberdrømme om havudsigt hos byens byggematadorer er det ikke mere end et blink, før den bynære havn ikke længere er den samme. Hvordan er forholdet mellem by og havn, udvikling og afvikling i Aarhus anno 2019, spørger Peer Jon Ørsted.

De mange billeder bliver nu til en fotojournalistisk udstilling om Aarhus Havn, der udover fotos også indeholder citater fra de forskellige portrætpersoner, der giver deres mening om havnen til kende og kommer med deres bud på havnens fremtidige skæbne.

Annonce

Festlig åbning

Peer Jon Ørsted håber, at udstillingen kan sætte scenen for en sund og demokratisk debat om udviklingen på havnen.

Udstillingen er gratis og foregår i Mindet 6, 15.-17. november med officiel åbning fredag klokken 16, hvor et havneband bestående af en flok tidligere havnearbejdere i Aarhus, som i mere en 30 år har spillet og sunget sange om havnens folk, sørger for en maritim stemning.

Tidligere borgmester Thorkild Simonsen og ejendomsudvikler Olav de Linde, der begge indgår i udstillingen, vil også være til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce