x
Annonce
Sport

OL-sejler tager uvished med ro: Vi er vant til ventetid

Benoit Tessier/Reuters
Jonas Warrer skal sende OL-containere til Tokyo, men accepterer at beslutning om udskydelse kan være uger væk.

Jonas Warrer skal sammen med Jakob Precht Jensen repræsentere Danmark i 49er ved OL i Tokyo, men ligesom resten af verden ved sejlduoen ikke, om legene begynder som planlagt 24. juli, eller om udbruddet af coronavirus får OL udsat med eksempelvis et år.

Det vil den Internationale Olympiske Komité (IOC) meddele inden for fire uger, men flere nationale olympiske komitéer, herunder Danmarks Idrætsforbund, har opfordret til en hurtigere beslutning.

En OL-afklaring stresser dog ikke 49er-sejler Jonas Warrer, der godt kan vente flere uger, før han ved, om han denne sommer skal på jagt efter karrierens anden OL-medalje, eller om han må vente længere.

- Som idrætsudøver lærer man, at man ikke kan have indflydelse på alt, og derfor er det vigtigt at fokusere på de ting, man selv har indflydelse på.

- Myndighederne og de politisk sportslige instanser må gøre, hvad der er det rigtige i den her sag, og så må vi affinde os med den beslutning og forberede os på, hvad end der kommer.

- I sejlsport er vi rimelig vant til, at vi ikke ved, hvad der venter. Der er meget ventetid, for der er vindstille dage og dage med storm, hvor vi ikke får sejlet. Så vi er vant til at tingene ændrer sig fra dag til dag og er uforudsigelige, siger Jonas Warrer.

Det uafklarede spørgsmål om OL har aktuelt ikke den store betydning på sejlduoens forberedelser, men af praktiske hensyn vil det være en fordel for Warrer og Precht Jensen med en hurtig OL-afklaring.

- Vi har nogle containere med udstyr, som vi skal have pakket og sendt til Japan ret snart. Så i forhold til det vil det være rart at få en udmelding hurtigt. Men jeg kan godt forstå, at IOC gerne vil have lidt tid for at se, hvordan tingene udvikler sig, siger Jonas Warrer.

Laser Radial-eksverdensmester Anne-Marie Rindom mener, at det allerede nu burde stå klart, at OL skal udskydes.

Coronavirus har allerede spoleret alt for store dele af OL-forberedelserne til, at legene i Tokyo vil kunne afvikles på et højt niveau, siger OL-medaljefavoritten til TV2 Sport.

- Vores forberedelse vil være helt mærkelig, for vi vil i så fald ikke have sejlet et stævne i et halvt år op til OL. Det vil ikke være fair. Det vil være rigtig fint at udsætte det mindst et år, så vi kan få ordentligt styr på situationen i verden, siger Anne-Marie Rindom.

Hvis OL ender med at blive udskudt i et år, vil spørgsmål om økonomi give størst panderynker hos Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen.

- Den største usikkerhed er hele finansieringsdelen. Vi har nogle aftaler med Team Danmark, Dansk Sejlunion og vores personlige sponsorer frem til OL, så hvis OL bliver udskudt et år, hvad sker der så med det? Det bliver i så fald vores store fokus, siger Jonas Warrer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce