Annonce
Udland

Olaf Scholz: Russisk aggression kan stoppe Nord Stream 2

Efter drøftelser med Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, tirsdag har den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, antydet, at russisk aggression vil stoppe Nord Stream 2. Foto: Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix
Tysklands forbundsregering er ved at stramme kurs over for Moskva under konflikten omkring Ukraine.

Tyskland vil overveje at stoppe gasledningen Nord Stream 2, hvis Rusland angriber Ukraine. Det signalerede den tyske forbundskansler Olaf Scholz tirsdag, da hans regering kom under pres for at indtage en hårdere linje over for Moskva.

Scholz havde drøftelser med Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, i Berlin om de næste træk. Det sker, efter at Rusland og vestlige lande har ført forhandlinger om krisen omkring Ukraine uden et gennembrud.

Scholz har tidligere sagt, at Tyskland er åbent over for sanktioner i tilfælde af et russisk angreb på Ukraine med alting på bordet. Det omfatter også Nord Stream 2, der skal bringe russisk gas til Vesteuropa.

Annonce

Scholz-regeringen er blevet beskyldt for at sende blandede signaler om gasledningen ved at kalde den et privat kommercielt projekt, som ikke bør omfattes af sanktioner.

Den tyske forsvarsminister, Christine Lambrecht, har sagt, at gasledningen, som endnu ikke er taget i brug, bør holdes ude af konflikten.

- Vi er nødt til at løse konflikten, og vi er nødt til at løse det ved forhandlinger. Det er den mulighed, vi har for øjeblikket, og det skal vi gøre i stedet for at trække en forbindelse til et projekt, som ikke har nogen forbindelse til denne konflikt.

Det har forsvarsministeren sagt til tyske medier.

Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, sagde tirsdag efter et møde med sin russiske modpart, Sergej Lavrov, i Moskva, at det er vanskeligt ikke at opfatte Ruslands militære mobilisering ved Ukraines grænser som "en trussel".

Lavrov lagde under mødet med Baerbock vægt på, at Nord Stream 2 vil styrke Tysklands og Europas "energisikkerhed". Han sagde, at Moskva i mødet med Baerbocks delegation havde lagt vægt på, at det var "undergravende" at politisere Nord Stream 2 projektet.

Scholz leder de tyske socialdemokrater i SPD, som historisk har været tættere på Rusland end de andre store tyske partier. Tyskland kæmper for at få skabt mere sikkerhed for landets energiforsyninger, da det er ved at afvikle kulkraft og atomenergi.

Modstandere af Nord Stream 2, deriblandt Ukraine og USA, siger, at gasledningen vil gøre Europa for afhængigt af Rusland.

Scholz understregede tirsdag, at alt vil være åbent for diskussion, hvis det kommer til en militær intervention i Ukraine.

EU's udenrigspolitiske chef, Josep Borrell, har sagt, at en godkendelse af Nord Stream 2 afhænger af en potentiel konflikt med Rusland omkring Ukraine.

/ritzau/Reuters

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Stak ekskone ned foran søn og datter, men forsvarer afviser manddrab: - Min klient aner ikke, hvad der gik af ham

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Byudvikling

Der har længe været kaos: Nu lukker stærkt trafikeret vej i fire dage

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Byudvikling

Efter massiv kritik af havneudvidelse: Nu inddrages kritikerne

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

Aarhus

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Kultur

Varm luft holder Northsides nye vartegn i luften

Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Aarhus

Cocktailnørder vil skabe en stemning af 1920erne i Skolegade: Bar bliver fyldt med velour, farverigt tapet og svedige beats

Annonce