Annonce
Sport

Oliver Sølvhøj fra Barrit blev dansk mester

18-årig cykelrytter fra Barrit har fået professionel kontrakt i Italien.
Annonce

Aarhus: Den 18-årige Oliver Sølvhøj fra Barrit vandt det danske U23-mesterskab i cykelcross i Aarhus.

- Det var vildt spændende, sagde Oliver Sølvhøj. Jeg vandt kun med fire centimeter foran Gustav Dahl fra Give. Det var ikke ham, jeg havde regnet med som værste konkurrent, men derimod Joshua Gudnitz fra Bornholm. Gustav var en trussel til det sidste.

Normalt starter favoritterne med at lægge sig i spidsen og blive der resten af løbet.

- Jeg startede afventende, men holdt mig fremme. På den anden af de syv omgange lagde jeg mig i spidsen, men Gustav Dahl fulgte mig til det sidste. Jeg kender ham vældig godt. Vi har trænet en del sammen, sagde Oliver Sølvhøj.

Frederik Christoffersen fra Juelsminde blev nummer otte og Frederik Juul Nielsen Horsens nummer ni blandt de 15 deltagere.

Hans næste løb er VM i cykelcross i Ostende i Belgien.

Oliver Sølvhøj har været dansk mester og europamester i mountainbike som junior, og det er som mountainbike-rytter, han netop har skrevet en to-årig kontrakt med et italiensk hold Torpado-Ursus.

- Vi skulle have været i træningslejr i Spanien i denne uge, men det er aflyst. I stedet skal jeg til Italien i februar. Jeg forventer, det bliver gennemført. Jeg skal bare sørge for at have en aktuel coronatest med i bagagen, siger Oliver Sølvhøj. Jeg forventer at kunne fortsætte med at køre både cross og mountainbike. Jeg har ikke kørt landevejsløb, men træner sammen med William Blume Levy og Mads Andersen, siger Oliver Sølvhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce