Annonce
Aarhus

Olivia slap gennem et meget lille nåleøje

Olivia Pedersen hjemme i Aarhus fra Stockholm - til hygge på Pustervig. Foto: Hans Petersen
21-årig Aarhus-pige kom ind som en af 20 på kunstakademi i Stockholm, hvor 1000 søgte.
Annonce

AARHUS: Olivia Pedersen er sluppet igennem et usædvanligt lille nåleøje, sådan i overført betydning. Den 21-årige Aarhus-pige blev optaget som en blandt 20 på Stockholm Kungliga Kunsthøjskolen. Lige nu er hun hjemme i den by, hvor hun er vokset op, Aarhus.

I den svenske hovedstad har hun oplevet en helt anderledes kultur end den danske. Hun har været der nu i to år og har tænkt sig at tage et år mere, tage en bachelor og så vende hjem til Danmark, formentlig til Aarhus. Hvis hun vil tage en kandidat, tager det fem år i alt.

Hun valgte at søge ind på skolen i Stockholm, fordi hun havde hørt godt om den, og fordi de studerende har bedre økonomiske vilkår end herhjemme, når de skal købe materialer og lignende. Den danske SU har hun med.

- Og så er der dygtige undervisere, siger Olivia Pedersen og fremhæver den spanske professor Asier Mendizabal. Hun laver især skulptur.

Kunsthøjskolen

Kungliga Konsthögskolan i Stockholm har sin oprindelse i Kungliga Akademien for de frie kunster, grundlagt af Gustav III.

Kunsthögskolan blev i 1978 adskilt fra Konstakademien for at blive et fritstående universitet. I 1995 flyttede Kungliga Kunsthøgskolan til nye værksteder og atelierer i Stockholm.

Annonce

Savner Aarhus

Når hun er færdig med uddannelsen forstiller hun sig at bygge en platform, der samler flere kunstarter, også grafisk design og arkitektur.

- Jeg har arbejdet meget med træ og metal det seneste år, forklarer hun, der savner Aarhus.

Mens hun er hjemme lige nu, skal hun arbejde på North Side Festival, hvor hendes far Frederik Pedersen også er med - han har tidligere haft takeaway restauranten "Fredes Flyvende Tallerken".

Hun savner Aarhus og sine venner og bekendte.

- Og så kan jeg bedre lide klimaet her. Jeg kan godt savne vinden i Stockholm, siger hun, mens hun nyder solen på en god forårsdag på Pustervig sammen med sin farmor, Birthe Pedersen, der driver Sophies Tøjbutik i Rosensgade lige ved siden af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Annonce