Annonce
Østjylland

Ombudsmanden frikender Aarhus Letbane i handicap-sag

Det her er måske nok træls, men det er ikke i strid med FN's handicaporganisation, konkluderer Ombudsmanden. Foto: Scanpix/Morten Pape
Det er ikke i strid med FN’s handicapkonvention, at der flere steder på letbanestrækningen Aarhus-Odder er et gab mellem perron og letbanetog.

ØSTJYLLAND: Det er ikke i strid med FN’s handicapkonvention, at der flere steder på letbanestrækningen Aarhus-Odder er et så stort gab mellem perron og letbanetog, så handicappede ikke kan komme om bod ved egen hjælp.

Det er nu slået fast, efter at handicaprådet i Odder har klaget over forholdene til Ombudsmanden.

Da strækningen åbnede, undrede handicaprådet sig over, at der på flere stationer var et så stort gab, at nogle handicapgrupper ikke har mulighed for at benytte letbanen ved egen hjælp.

Ombudsmanden har nu undersøgt sagen. Men uden at kontakte Aarhus Letbane.

- Det skyldes, at jeg ikke mener, der er udsigt til, at jeg kan kritisere, at der ikke er fuld tilgængelighed til samtlige stoppesteder på letbanen, lyder det fra den embedsmand, som har behandlet sagen for Ombudsmanden.

I svaret står der blandt andet:

- Som det fremgår af retsgrundlaget, er der ikke – hverken i danske eller EU-retlige regler – fastsat bestemmelser, der giver holdepunkter for et krav om, at samtlige stoppesteder på de tidligere nærbaner skal være fuldt ud tilgængelige fra det tidspunkt, hvor de tages i brug af letbanen.

Ombudsmanden skriver videre:

- Jeg har noteret mig Aarhus Letbane I/S’ oplysninger om, at der er igangsat en proces for at skabe afklaring af, hvilke løsninger der kan implementeres på de tidligere nærbanestrækninger for at sikre bedre tilgængelighed.

Og der står sagen.

Næste skridt tages, når letbanens bestyrelse får fremlagt løsningsforslag til, hvad der kan gøre for at lave stoppestederne mere handicapvenlige. Det ventes at ske til sommer.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce