Annonce
Aarhus

Ombygning af ringgadekryds ved Søren Frichs Vej skal få trafikken til at glide bedre

Trafikken på Ringgaden skal blive mere fremkommelig i fremtiden. Foto: Axel Schütt
Ombygning er et af 12 forslag, der mandag blev behandlet på et møde i Aarhus Kommune.

AARHUS: Det skal være nemmere at komme frem på Ringgaden. Derfor bliver krydset ved Søren Frichs Vej bygget om i den kommende tid.

Mandag behandlede magistraten et forslag fra Teknik og Miljø om en række projekter på Ringgaden, der skal være med til at få trafikken mere glidende og fremkommelig for alle trafikanter i bybilledet.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at gøre det så smidigt og enkelt som muligt for trafikanterne at køre på Ringgaden. Vi kan ikke nøjes med at justere forholdene et sted, for det vil få konsekvenser andre steder på Ringgaden. Jeg tror på, at vi med denne række af tiltag vil lykkes med at forbedre trafikafviklingen og dermed fremkommeligheden på Ringgaden som helhed, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.


Jeg tror på, at vi med denne række af tiltag vil lykkes med at forbedre trafikafviklingen og dermed fremkommeligheden på Ringgaden som helhed

Bünyamin Simsek


I krydset ved Ringgaden og Søren Frichs Vej skal der laves et ekstra venstresvingsspor fra den vestlige del af Søren Frichs Vej for de trafikanter, der skal videre mod nord på Ringgaden.

Ændringerne i krydset vil også give en bedre skolevej for elever fra Godsbane-området og Trianglen til Læssøegades Skole.

Herudover skal der etableres et nyt styresystem til signalerne i krydset. Et tiltag, der skal styrke samarbejdet mellem alle signalanlæggene på Ringgaden.

Annonce

12 forslag til forbedringer

Der er i alt 12 forslag til forbedring af trafikken på Ringvejen.

Først og fremmest handler det om at få udskiftet styresystemerne i krydsene og få skabt en bedre overvågning af trafikken i en række kryds, så man derigennem kan skabt et bedre flow i trafikken på Ringgaden.

Der er desuden forslag om at lave længere svingbaner flere steder, ligesom man gerne vil forbedre fodgængerfelterne. Der er dog ikke økonomi til at gennemføre samtlige 12 forslag og derfor vil nogle af dem blive udsat, lyder det i en pressemeddelelse.

Fakta

  • Midler fra MOVE Byrådet vedtog i august 2016 en indstilling om udbygning af Vestre Ringgade og Søndre Ringgade til seks spor. Der blev via MOVE-puljen afsat 38 mio. kr. til formålet. Udbygningen er gennemført nord for Silkeborgvej samt på den østlige del af Ringgaden, mellem Silkeborgvej og Søren Frichs Vej.
  • På grund af tekniske udfordringer blev udbygningen af den vestlige del af Ringgaden samt krydset med Søren Frichs Vej udsat til en efterfølgende etape 2, som man nu er klar til at gå i gang med.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce