Annonce
Aarhus

Omfattende hærværk har bredt sig til Aarhus-forstad: - Det skal stoppes det her

Kristian Richardy, mekaniker hos Iveco, skal til at støvsuge glas op efter hærværket. Foto: Flemming Krogh
Biler, huse og dagligvarebutikker er blevet ramt af skud i en omfattende hærværksbølge i Østjylland, der tæller mindst 39 tilfælde. Lignende hærværk gik i weekenden ud over Lystrup-virksomhed.
Annonce

AARHUS: Det omfattende hærværk, som har ramt Odder, Mårslet, Skanderborg og Solbjerg de seneste dage, hvor biler, huse og dagligvarebutikker er blevet ramt af skud fra luftgevær, fortsætter med at brede sig.

Søndag eftermiddag blev Lars Stehouwer ringet op af en ansat, der kunne fortælle, at en eller flere ukendte gerningsmænd havde raseret hans virksomhed, Lars Gravco i Lystrup.

Fem lastbiler, en traktor, en gummiged og en personbil, som alle stod på en lukket plads, var alle blevet smadret med skud og slag.

- Det har været rimeligt omfattende. Heldigvis holder vi ferie lige nu, så mange af bilerne er ikke hjemme, men på værksted, fortæller Lars Stehouwer til Århus Stiftstidende.

Bilen her var et af ofrene for hærværksskyderiet i Mårslet natten til lørdag. Privatfoto
Annonce

Skal stoppes

- De store døre på traktoren er rent glas, og det er ikke knaldperler, de har rendt og skudt med. Det har været et voldsomt gevær, der har lavet de skader. Det er sket mange steder nu, og det skal stoppes det her, lyder det fra Lars Stehouwer.

Han ærgrer sig over det voldsomme hærværk, der kan ende med at løbe op i en kæmperegning.

- Det koster mig mange penge. Det kan rende op i langt over 100.000 kroner, vurderer han.

Sagen i Lystrup er endt på politiets bord, som nu skal i gang med at skrive en rapport på hændelsen.

Annonce

Mindst 39 tilfælde

Østjyllands Politi har henover weekenden modtaget foreløbigt 29 anmeldelser om skud mod ruder i området omkring Mårslet, Odder og Solbjerg. Skuddene er formentlig affyret fra et luftgevær, da der er fundet hagl flere steder. Anmeldelserne er kommet ind løbende henover weekenden, men de foreløbige undersøgelser tyder på, at episoderne syd for Aarhus har fundet sted om natten fra fredag til søndag.

Efterforskning koordineres med Sydøstjyllands Politi, der henover weekenden har modtaget ti anmeldelser fra Gram og Hylke ved Skanderborg, hvor fremgangsmåden har været den samme som ved episoderne i Østjyllands politikreds. Politiet har derfor en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsmand/-mænd.

Østjyllands Politi kan ikke afvise, at det er samme gerningsmand, der har været på spil i Lystrup.

Man hører derfor gerne fra borgere, der kan have set nogle mistænkelig personer eller biler eller hørt skud, der er blevet affyret natten mellem fredag og lørdag eller søndag. Og skulle man være i besiddelse af videoovervågning eller andet, der kan have relevans for politiet, må man meget gerne ringe på telefon 114.

Martin Andersen, der er daglig leder hos Iveco, tager fotos af det omfattende hærværk med sin smartphone til forsikringen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce