Annonce
Aarhus

Omfattende naboprotester stoppede nedrivning: Nu er der nye planer for gammel villa i Skt. Pauls Gade

Der er igen planer om at rive denne gamle villa i Skt. Pauls Gade ned for i stedet at opgøre et etagebyggeri med lejligheder. Foto: Axel Schütt

På Frederiksbjerg er der igen planer om at rive den gamle I.O.G.T-villa i Skt. Pauls Gade ned og erstattede den med etagebyggeri med lejligheder. Sidst der var lignende planer blev de mødt med omfattende naboprotester.

AARHUS: Planerne om nedrivning af en af de gamle villaer i Skt. Pauls Gade til fordel for et nybyggeri med lejligheder blev lagt i graven for et par år siden - blandt andet efter kraftige naboprotester.

Nu har ejeren af Skt. Pouls Gade 5, Morten Thye, imidlertid vakt planerne for villaen, der gennem mange år husede afholdslogen I.O.G.T. til live igen.

Kommunens afdeling for Byggeri har for ganske nylig modtaget skitser til to meget forskellige byggerier på Skt. Pauls Gade 5.

Annonce

To modeller

Den ene model er en dyb ejendom i fire og en halv etage og med 1.000 etagekvadratmeter boliger. Den vender fronten med vinduer og altaner mod villaen Skt. Pauls Gade 3 - og trækker sig ind og bliver smallere i højden.

Den anden model er en lidt mere klassisk etageejendom i fem plan og også med omkring 1.000 etagekvadratmeter boliger.

Her er øverste plan - med sadeltag - trukket ind til alle fire side - så der er tagterrasse hele vejen rundt om den.

Historisk eller utidssvarende

Villaen i nr. 5 er en af tre villaer i italiensk stil fra omkring 1890, der ligger på stribe i Skt. Pauls Gade som et vidnesbyrd om noget af det tidligste Frederiksbjerg.

Da planerne for villaen sidst var fremme, blev protesterne mod en nedrivning blandt andet begrundet med, at de tre villaer udgør en kulturhistorisk helhed, som der burde laves en bevarende lokalplan for.

Det er der ikke blevet, og i sig selv er Skt. Pauls Gade 5 kun registreret med en middel-bevaringsværdi - 5 på en skala fra 1 - 9. Den er således ikke bevaringsværdig i en grad, at det kan forhindre en nedrivning.

Ejeren, Morten Thye, har i en periode selv boet i villaen med sin familie. Han har tidligere til avisen forklaret, at han ikke mener, at villaen er tidssvarende, at den vil været meget dyr at bygge om, og at den i øvrigt er bygget så tæt til skel, at der i realiteten ikke er udearealer omkring den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce