Annonce
Horsens

Område forfalder: Nu trækker en gruppe frivillige i arbejdstøjet

I 2011 blev et nyt legehus i Lilleskoven indviet af dagplejen. Nu forfalder området. Arkivfoto
Det rekreative område Lilleskoven i Søvind gror til. Nu har en gruppe på seks lokale mænd og kvinder indvilget i at passe området.

Søvind: - Det er lokalrådets indstilling, at vi kan en hel del selv – hellere det - end at lade stå til og dagligt ærgre sig over, at Søvind forfalder.

Sådan lyder det i et opslag på Søvind Lokalråds Facebook-gruppe, som lokalrådets formand Knud Gregersen lagde op tidligere på måneden.

Han gjorde opmærksom på, at det rekreative område Lilleskoven på Ravnebjerget i Søvind forfalder med risiko for, at det må lukke, hvis ikke der bliver gjort noget.

Derfor efterlyste Knud Gregersen frivillige til at passe Lilleskoven, der bliver flittigt brugt af børnehaver, dagplejen og indskolingen. Opslaget gav lynhurtig gevinst.

- På kun to døgn fik vi samlet en gruppe på seks mand. De har taget ansvaret på sig. Der er én, der holder øje med, hvornår det trænger til en kærlig hånd, og han hidkalder de andre. Det er et selvkørende hold, og det er utrolig godt, men andre må selvfølgelig meget gerne hjælpe til, siger Knud Gregersen.

Annonce
På kun to døgn fik vi samlet en gruppe på seks mand. De har taget ansvaret på sig. Der er én, der holder øje med, hvornår det trænger til en kærlig hånd, og han hidkalder de andre.

Knud Gregersen, Søvind Lokalråd

Nej fra kommunen

Det hele startede med, at formanden blev hidkaldt af Horsens Kommune.

- Jeg skulle op og beskære træer, fortæller Knud Gregersen.

Der var én, der havde givet kommunen et praj om, at træerne fra Lilleskoven hang udover asfaltvejen.

- Det var vi så oppe at kigge på og tog billeder og sendte dem til kommunen, men de ville ikke gøre noget. Så må vi gøre det selv, fortæller han.

Det daværende lokalråd fik i sin tid Lilleskoven til låns af Gedved Kommune, så der kunne etableres en naturlegeplads.

- Vi har senest finansieret nogle institutions-godkendte ruchebaner og den slags. Der har været en gammel aftale om, at skolens pedel engang imellem gik over og trimmede området, når det blev for meget med brombær og brændenælder. Men skolen har ikke nogen pedel mere, og det er derfor, at kommunen nu har bedt lokalrådet passe det, fortæller Knud Gregersen.

Efter flere henvendelser til Horsens Kommunes ejendomscenter med efterfølgende afslag har lokalrådet derfor konkluderet, at det er nødvendigt selv at gøre noget, hvis man vil bevare Lilleskoven som et fælles område for Søvind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce