Annonce
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Danskerne har fået ændrede indkøbsvaner, og det giver supermarkederne ekstra meget overskudmand. Det kommer Wefood til gode. Foto: Kristian Skårhøj/FN
Madspildsbutikken Wefood får flere overskudsvarer fra supermarkedskæderne under coronakrisen. Derfor er omsætning røget i vejret med 40 procent.

AARHUS: Hylderne bugner i madspildsbutikken Wefood på Vesterbro Torv i Aarhus som aldrig før. Rib-eye bøffer og andre lækkerier, som sjældent ses i butikken, er dukket op under coronakrisen.

Det er Folkekirkens Nødhjælp, som driver Wefood, der udover den århusianske butik på Vesterbro Torv, også har tre søsterbutikker i København.

Under coronakrisen er udvalget af varer vokset markant. Butikkerne modtog i marts omkring 30 tons overskudsvarer fra især de store supermarkedskæder, hvilket er cirka 10 ton mere end normalt. Og blandt mange af varerne er superlækre, attraktive varenumre som fritgående kyllinger og friske grøntsager, der ellers sjældent ses i kølediskene.

- Vi har de seneste uger solgt 40 procent mere end på samme tid sidste år, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp om overskudsbutikkerne, hvis overskud fra det øgede salg selvsagt går til organisationens donationer til trængende.

- Det er fantastisk, for det betyder, at vi sammen med vore gode samarbejdspartnere og leverandører kan være med til at mindske det danske madspild og samtidig sikre vores projekter endnu flere penge.

Annonce

Det er fantastisk, for det betyder, at vi sammen med vore gode samarbejdspartnere og leverandører kan være med til at mindske det danske madspild og samtidig sikre vores projekter endnu flere penge.

Ændrede indkøbsvaner

Blandt de største leverandører er nemlig.com. Online-supermarkedet har fået ekstra varer under coronakrisen, fordi forbrugerne har omlagt deres vaner. Forbruget er ikke gået ned, men danskerne køber simpelthen anderledes ind – og det kommer så Wefood til gode med ekstra varer og godter på hylderne.

- Vi har egentlig et mindre madspild end et almindeligt supermarked, men siden udbruddet af Covid-19 har vi måttet donere flere varer på grund af danskernes ændrede indkøbsvaner. Vores samarbejde med Wefood sikrer heldigvis, at varerne ikke går til spilde, siger Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i nemlig.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce