Annonce
Debat

Omsorgsopgaven på ældreområdet skal opprioriteres

Anders Winnerskjold, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Byråd. Foto: Axel Schütt
Annonce

LÆSERBREV: Den seneste tids sager på ældreområdet har vist, at der er behov for større fokus på kerneopgaven. Langt de fleste steder i den århusianske ældrepleje gør medarbejderne sig umage og bruger deres faglighed og menneskelige omsorg til at skabe trygge rammer om en god hverdag for de ældste af vores medborgere. Desværre har vi også set, at der er steder, hvor etikken og kulturen ikke lever op til vores forventninger. Det kræver handling.

Rådmand Jette Skive (DF) er øverste administrative og politiske leder for Sundhed og Omsorg, og vi vil gerne opfordre hende til at tage sit ansvar på sig. Overalt i medierne kan vi læse og høre hende fortælle om sin egen mening og samtidig fortælle, at hendes afdeling mener noget andet og handler anderledes, end hun ønsker.

Det er Jette Skive, der har ansvar for, at videooptagelserne ikke bliver vist til den danske befolkning. Hun satte sig selv i spidsen for at forhindre det, og det fortsatte hun med indtil i går.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe ønsker fortsat, at videooptagelserne bliver vist i sin helhed. Dette er blevet til en bred debat om hele ældreplejen i Danmark, og vi er glade for, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke tager sagen dybt seriøst.

Efter sommerferien begynder vi arbejdet med at lægge Aarhus Kommunes budget for 2021 og frem. Det er afgørende for os socialdemokrater, at vi løfter ældreområdet. Der skal flere hænder til. Derfor bliver ældreområdet en af vores prioriteter, når vi skal forhandle budgettet på plads.


De handlinger er desværre udtryk for manglende moral og empati. Derfor er dette ikke alene et spørgsmål om kroner og ører.


Men den adfærd, vi desværre ser på de forfærdelige videoer, kan og skal ikke forklares med manglende ressourcer. De handlinger er desværre udtryk for manglende moral og empati. Derfor er dette ikke alene et spørgsmål om kroner og ører.

I den socialdemokratiske byrådsgruppe er vi meget optagede af at genskabe tilliden til Sundhed og Omsorg – Jette Skives afdeling. I sundheds- og omsorgsudvalget ønsker vi derfor, at der bliver sat ekstraordinært fokus på tilsyn og ledelse i hele forvaltningen. Foruden de eksisterende undersøgelser, som allerede er i gang.

Indtil da forventer vi, at Jette Skive intensiverer arbejdet med at forbedre kulturen i sin forvaltning - nemlig behandlingen af de ældre, samarbejdet med de pårørende og en forbedret klagehåndtering. Vi håber, at Jette Skive vil gå flittigt og arbejdsomt ind i dette. Vi håber endvidere, at hun vil deltage aktivt i budgetforhandlingerne og ikke som sidste år forlade dem i en sen nattetime og dermed stå uden for den budgetaftale, som skal levere finansieringen til den afdeling, som hun er både administrativ og politisk chef for.

Det er også vigtigt for os at slå fast, at langt de fleste medarbejdere på århusianske plejehjem og i hjemmeplejen er dygtige, arbejdssomme og yderst behagelige mennesker, som har stor faglig stolthed. Sagen om Kongsgården og debatten om dansk ældrepleje er vigtig, men det er afgørende at huske på, at de få ikke må ødelægge det for de mange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Festugens fremtid er uvis: Flere arrangører afventer mandagens svar

Aarhus

Borgmester overvejer at aflyse festugen: Afgørelse træffes mandag

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Annonce