Annonce
Aarhus

Omstridt byggeri i gang: Vesterbro Torv får gyldent hjørne

Sådan kommer det gyldne hus med SuperBrugsen i bunden til at tage sig ud, når det står færdigt i slutningen af 2019. Illustration: JDS Architects

Arbejdet med at opføre omstridt og Gaudi-agtig hjørneejendom på Vesterbro Torv er gået i gang. Bygningen med SuperBrugsen i stueetagen og 31 lejligheder er færdig ved udgangen af 2019.

Annonce

AARHUS: Vesterbro Torv får nu et gyldent skær.

Med et års forsinkelse er arbejdet med at opføre en ny og helt speciel ejendom på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé gået i gang.

På Vester Allé er en mindre ejendom - nummer 26 - revet ned og mod Vesterbro Torv er SuperBrugsen begyndt at flytte rundt, så den kan rømme sin nuværende hovedindgang, der også står for fald.

I stedet skal der bygges en ny hjørneejendom i otte etager og med store glaspartier og en gylden facade. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet JDS, der også var medarkitekt på Isbjerget på Aarhus Ø. Bygherre er Jørn Tækker, der oprindeligt stod bag Isbjerget, og som også er i gang med at bygge den nye bydel, Nye, ved Elev.

Det opsigtsvækkende byggeri ved Vesterbro Torv komme til at rumme SuperBrugsen i stueplan og kommer derudover til at indeholde 31 lejligheder.

En ejendom i Vester Allé er revet ned, og snart kommer turen til den lave bygning på Vestrebro Torv, der rummer Superbrugsens indgang. I stedet bliver der bygget en stor og ret speciel hjørneejendom. Foto: Axel Schütt
Annonce

Delte meninger

Da byggeriet i 2016 blev debatteret i byrådet, var meningerne om det meget delte.

For voldsomt - både i højden, i volumen og i den måde, det forholder sig til omgivelserne på, lød det blandt andet fra Enhedslistens Peter Bonfils.

Fra den konservative Steen Stavnsbo lød det derimod:

- Var det ikke også sådan, man i sin tid så på Gaudis bygninger i Barcelona? Og kunne det her måske blive vores Gaudi-bygning i Aarhus.

Annonce

Gave til bybilledet

Selv kalder Jørn Tækker projektet for "en gave til bybilledet, der vil fremme Vesterbro Torvs arkitektoniske udtryk, så det ikke er et forblæst hjørne af byen."

Jørn Tækker forventer, at den nye bygning står helt færdig ved udgangen af 2019.

- Det er det oprindelige projekt, vi nu bygger. Egentlig var det planen, at vi skulle have været i gang for et år siden. Det er blevet forsinket, men nu er vi i gang, siger Jørn Tækker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce