Annonce
Aarhus

Omstridt kunstværk er næsten forsvundet

Den tyske kunstner Katharina Grosses landskabsmaleri ved Mindeparken er næsten væk, efter at græsset er blevet slået ved en fejl.Foto: Jens Thaysen

Aarhus Kommune undersøger, om græsset blev slået ved en fejl, så dele af værket er væk.

AARHUS: Det stærkt omstridte værk af den tyske kunstner Katharina Grosse i og ved Mindeparken i Aarhus er næsten forsvundet lige så hurtigt, som det blev til. Alt, der er malet på græsset er minimeret i så høj grad, at det næsten ikke kan ses mere.

I alt 5000 kvadratmeter malet natur bestod værket af. Det blev lavet i dagene op til åbningen af udstillingen "The Garden" lørdag 3. juni, og to uger efter er det altså stort set væk.

Her ses kunstværket, som det egentlig var meningen, at det skulle se ud. Foto: Axel Schütt
Det meget omdiskuterede kunstværk er næsten væk nogle steder.Foto: Jens Thaysen

På Aros er det opfattelsen, at græsset mellem fortovet på Strandvejen og vandkanten er slået.

- Det er vi vrede over, siger Anne Riis, der er presseansvarlig.

Chefen for drift og vedligeholdelse i Byens Center for Anvendelse, Kim Gulvad Svendsen, er mere forbeholden over for, hvad der er sket med værket:

- Vi er ved at finde ud af, hvad der er sket - om entreprenøren er kørt igennem kunstværket med plæneklipperen. Vi skal undersøge det nøjagtigt. Meget af malingen var trådt af, og vi har orienteret entreprenøren - der er Aarhus Kommunes Natur- og Vejservice - om, at græsset ikke skulle klippes. Hvis det er sket, er det en fadæse, men vi er nødt til at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger Kim Gulvad Svendsen.

Marie Nipper, der er ekstern kurator på udstillingen The Garden og havde indgået aftalen med Katharina Grosse, er i København, hvor hun bor, i disse dage.

- Jeg har ikke set det, men aftalen var jo, at naturen skulle gå sin gang med værket. Vi er ærgerlige over det, hvis græsset er blevet slået, men nu er det i hvert fald bevist, at naturen lever i bedste velgående, siger hun, der mener, at værket næppe vil blive malet op igen.

Et nærmere tjek af området hen mod aften fredag viste, at en meget stor del af kunstværket er væk - næsten alt, der er malet på græs. Men på græsplænen i Mindeparken - værkets øverste del - er der stadig mindre pletter med røde og hvide græsstrå - hvis man ser godt efter.

Græsset i det runde område, hvor værket var malet, er højere end græsset udenom, som om der er slået i en cirkel udenom, altså uden om værket. Men græsset dér er ikke voldsomt meget højere end det, der er slået. Det kan være, fordi det er blevet trådt ned af gæsterne i Mindeparken.

Slået eller bare slidt? På Aros mener man, at nogen har slået græsset og dermed stukket en kæp i hjulet for kunstværket. Der er da også kun ganske lidt tilbage af det oprindelige værk. Foto: Hans Petersen

På samme måde ser græsset på den anden side af Strandvejen ud - mellem fortovet og vandet. Røde og hvide pletter kan stadig ses.

Kendsgerningen er, at det meste af Katharina Grosses værk er væk.

Tilbage står den del, der er lavet på skrænten og i hulningen og på træerne mellem Mindeparken og Strandvejen, samt på det modsatte fortov og på nogle store sten, som står tæt på vandkanten.

Annonce
Fredag aften så kunstværket ved Mindeparken således ud. Kun ganske lidt af den røde og hvide akrylmaling klæber stadig til græsstråene. Foto: Hans Petersen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce