Annonce
Aarhus

Kovending i regionsrådet: Omstridt sparekrav til hospitalet i Skejby mere end halveres

Der er voldsom uro om økonomien under Aarhus Universitetshospital. Nu lettes en del af presset, ider regionsrådet reducerer et stort sparekrav. Foto: Axel Schütt
Kravet om besparelser på det pressede Aarhus Universitetshospital reduceres fra 325 til 150 millioner kroner i 2019. Det sker blandt andet for at bevare et stærkt hospital med et godt arbejdsmiljø.

AARHUS: Den omstridte sparekrav til det nye Aarhus Universitetshospital bliver mere end halveret.

Region Midtjylland letter kravet om nedskæringer, så det reduceres fra 325 til 150 millioner kroner i 2019.

- Vi ønsker fortsat at have et stærkt universitetshospital i Aarhus med et godt arbejdsmiljø. Derfor letter vi sparekravet betragteligt, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Der mangler 425 millioner kroner årligt, for at Aarhus Universitetshospital grundlæggende er i økonomisk balance.

Kravet var, at 325 millioner kroner skulle findes nu og her.

Annonce

Vi ønsker fortsat at have et stærkt universitetshospital i Aarhus med et godt arbejdsmiljø. Derfor letter vi sparekravet betragteligt.

Anders Kühnau (S), regionrådsformand

Aftale imødekommes

Men i stedet for at spare beløbet på en gang, ønsker regionsrådet at udsætte dele af besparelsen, så den indfases over fire år.

Det betyder, at hospitalet skal spare 150 millioner kroner i 2019.

Nu sender hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital en spareplan for i år på 150 millioner kroner i høring blandt medarbejderne.

Dermed opfylder hospitalet en aftale med staten, som i forbindelse med etableringen af supersygehuse kræver effektiviseringer i driften på otte procent i 2019.

Regningen skal betales

Beslutningen om at lette sparekravet til Aarhus Universitetshospital skaber pres andre steder i Region Midtjyllands økonomi.

Andre dele af regionens aktiviteter skal over de næste fire år understøtte Aarhus Universitetshospital med over en halv milliard kroner

- Det er penge, som vi ikke bare lige finder i kassen. Den udfordring håndterer regionsrådet, når vi lægger budgettet for 2020. Her vil vi kende resultatet af økonomiaftalen med regeringen, og det er mit håb og min forventning, at Folketinget vil bakke op omkring et fortsat stærkt universitetshospital i Aarhus, så vi kan fastholde og udvikle hospitalets styrkepositioner og profil, siger Anders Kühnau.

Han understreger, at hensynet til et godt arbejdsmiljø har været et vigtigt element i beslutningen om at lette presset på hospitalet.

- Regionsrådet er fuldt ud bevidst om, at medarbejderne har travlt, og at det har været og fortsat vil være en meget stor opgave at samle fire hospitaler under ét tag. Derfor vil regionsrådets og hospitalsudvalgets formandskab drøfte situationen med repræsentanter for ledelse og medarbejdere på Aarhus Universitetshospital i forhold til at sikre et godt arbejdsmiljø på hospitalet, siger regionsrådsformanden.

Regionrådsformand Anders Kühnau (S) forklarer, at en lettelse af sparekravet til Aarhus Universitetshospital skal medvirke til at bevare et stærkt hospital. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce