Annonce
Aarhus

Omstridte forandringer rykker nærmere: Advarsler fra ledere bremser ikke udspil til ny struktur på ældreområdet

Afsløringer af omsorgssvigt på Kongsgården i Viby satte gang i et omfattende arbejde for at genskabe tilliden til ældreplejen i Aarhus. Et af de vigtige elementer er en ændring af den organisation, der udgør rygraden i ældreplejen. Arbejdet har skabt heftig debat. Foto: Henning Bagger
Flertal i Aarhus Byråds udvalg for sundhed og omsorg sender udspil til markant ændring af ældreområdet i høring blandt ansatte, fagforeninger, pårørende og andre. Ledere fra ældreplejen i Viby-Højbjerg ser dog ingen mening i, at der gennemføres store forandringer midt i en tid med medie-turbulens og hårdt corona-pres.
Annonce

AARHUS: Omfattende ændringer af kommandoveje, de pårørendes klagemuligheder og meget andet på ældreområdet i Aarhus er rykket stort skridt nærmere.

Et flertal af politikerne i Aarhus Byråds udvalg for sundhed og omsorg har onsdag besluttet at lade ældreområdets topledelse fortsætte arbejdet med en markant organisationsændring, der i sidste ende skal genoprette tilliden til plejen af de svageste borgere i Aarhus.

-  Grundlæggende synes jeg, at forslaget til ny organisering af Sundhed og Omsorg giver rigtig god mening. Der er fokus på driften og ledelsen af sundhedsenhederne, hjemmeplejen og plejehjemmene fra top til bund, og så kommer borgerne til at få mere sammenhængende hjælp. Det er den helt rigtige vej at gå, siger Ango Winther (S), næstformand i udvalget og leder af onsdag eftermiddags møde.

Udspillet til ændringer af strukturerne  i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg er skabt i kølvandet på flere måneders uro om ældreplejen i Aarhus.

Interessen tog fart i december sidste år, da der var kritik af manglende ressourcer og dårlig pleje på DemensCentrum Aarhus. Opmærksomheden kulminerede i løbet af sommeren med omtaler af plejesvigt på Kongsgården og Skæring Plejehjem.

Annonce

Protest fra ledere

Planen om en ændring af organisationen bag ældreområdet har udløst heftige diskussioner.

Det skyldes blandt andet, at udvalget for sundhed og omsorg har lavet ni anbefalinger, der skal indarbejdes i en ændret organisation. Eksempelvis kræves der en mere sundhedsfaglig profil på posten som vicedirektør. Den stilling beklædes i dag af Thune Korsager.

Planen om forandringer på ældreområdet i Aarhus

Fredag 14. august offentliggjorde Aarhus Kommunes topledelse en plan for reorganisering af sundhed og omsorg. Den skal sikre bedre faglig ledelse i en tid, hvor opgaverne i ældreplejen bliver mere og mere specialiseret.

Forandringerne skal også medvirke til at gøre afstanden mellem kommunens øverste ledelse og de pårørende samt beboeren på plejehjemmet mindre.

Efterfølgende har politikerne i udvalget for sundhed og omsorg lavet ni anbefalinger, der nu er indarbejdet i udspillet til en ny organisation.

Anbefalingerne kom til verden i forbindelse med en uvildig konsulentrapport, der fokuserer på blandt andet omsorgssvigt og langvarig klagebehandling på især Plejehjemmet Kongsgården.

Et flertal i udvalget for sundhed og omsorg har nu besluttet, at topledelsens udspil til ændringer af organisationen skal i høring hos blandt andre de ansatte.

Efter høringen laves der et endeligt forslag, som skal vedtages i Aarhus Byråd.

På onsdagens møde i udvalget var der også debat om fornuften i at lade arbejdet med at ændre organisationen køre videre. Det skyldtes blandt andet en skrivelse, som et stort antal ledere i Sundhed og Omsorgs Område Viby-Højbjerg har sendt til topledelsen med direktør Hosea Dutschke i spidsen.

I skrivelsen tager lederne afstand fra en stor del af forslagene til ændringer af organisationen. Desuden beder de om arbejdsro i en tid med masser af pres på grund af corona-epidemien.

Avisen har bedt direktør Hosea Dutschke kommentere kritikken fra lederne i Område Viby-Højbjerg. Det ønsker han ikke på nuværende tidspunkt.


Vi har en organisation, som skal bruge alle kræfter på at løse kerneopgaverne. Nu og her er der kun en enkelt mulighed for at arbejde videre med ændringer, og det er at lave forandringer i topledelsen. Det er ikke noget, der ligesom resten af organisationsændringerne, kræver inddragelse og høringer af ansatte, pårørende og andre.

Lone Norlander Smith (EL), udvalgsmedlem


I udvalget sagde udvalgsmedlem Lone Norlander Smith (EL ) som den eneste nej til at lade topledelsen på ældreområdet fortsætte arbejdet med at omlægge organisationen.

- Det er det helt forkerte tidspunkt. Vi har en organisation, som skal bruge alle kræfter på at løse kerneopgaverne. Nu og her er der kun en enkelt mulighed for at arbejde videre med ændringer, og det er at lave forandringer i topledelsen. Det er ikke noget, der ligesom resten af organisationsændringerne, kræver inddragelse og høringer af ansatte, pårørende og andre, siger Lone Norlander Smith.

Annonce

Demokratiet udfordres

Beslutningen i udvalget for sundhed og omsorg betyder, at udkastet til en ny organisation på ældreområdet nu skal i høring hos blandt andre medarbejderne.

Ifølge Lone Norlander Smith bliver det på grund af corona-restriktioner et demokratisk problem at gennemføre en ordentlig høring.

Som medlem af Aarhus Byråds udvalg for sundhed og omsorg har Hans Skou (V) stærkt fokus på borgernes behov for at genvinde troen på ældreplejen. Derfor er Hans Skou tilhænger af, at arbejdet med at ændre organisationen på ældreområdet i Aarhus skal gå videre med i periode præget af corona. Foto: Jens Thaysen

Udvalgsmedlem Hans Skou (V) erkender, at der venter en udfordrende proces. Han har samtidig noteret sig de holdninger, som lederne fra Område Viby-Højbjerg udtrykker.

- Men vi skylder borgerne i Aarhus at komme videre med at genoprette tilliden til ældreplejen. Det hensyn gør, at vi må finde de rigtige værktøjer til at gennemføre høringen tilfredsstillende og inddrage blandt andre de ansatte i Viby-Højbjerg. Et af mine mål er, at vi på trods af corona-situationen kan skabe fysiske møder, understreger Hans Skou.

Ango Winther ser også frem til en grundig proces og inddragelse af udvalget og de mange andre aktører rundt om lokalcentrene.

-  Vi skal finde de bedste løsninger, som passer til hvert enkelt af vores 37 lokalcentre. Der er meget stor forskel på plejehjemmene og lokalcentrene i Aarhus, både i størrelse og hvor de ligger i kommunen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce