Annonce
Sport

Omtumlet tilværelse siden sit farvel til AGF: Den irakiske Ronaldo vender tilbage til Häcken

Ahmed Yasin på sin første træningsdag i AGF. Den unge iraker kom til klubben i sommeren 2015, da Morten Wieghorst stod i spidsen for den århusianske fodboldklub. Arkivfoto: Axel Schütt

Han blev udråbt til det helt store scoop, da han i sommeren 2015 skiftede til Fredensvang. Opholdet i AGF varede dog kun et halvt år. Nu er driblekongen fra Irak igen på færde i den bedste svenske række.

FODBOLD: Han var det helt store samtaleemne i Aarhus i sommeren 2015. Den irakiske fodboldspiller Ahmed Yasin, der drev gæk med de fleste forsvar i den bedste svenske fodboldrække, Allsvenskan. Kantspilleren med de hurtige driblinger, øgenavnet den irakiske Ronaldo og de mange følgere på twitter, 285.000, nåede dog ikke mange måneder i dansk fodbold inden han vendte næsen mod Sverige igen.

Familiemæssige årsager, lød forklaringen fra AGFs daværende sportschef Jens Andersson.

21 kampe og en enkelt scoring blev det til for Yasin, der blev solgt til AIK Stockholm efter seks måneder på Fredensvang.

De korte ophold har være gennemgående lige siden, hvor den irakiske landsholdsspiller har været lejet ud flere gange. Senest er turen gået fra Qatar og Al-Khor Sports Club til BK Häcken, hvor den nu 27-årige fodboldspiller dog har skrevet under på en treårig aftale.

Det er også her, at kantspilleren har haft størst succes i de senere år. I sæsonen 2017 var han lejet ud til klubben fra AIK Stockholm i et halvt år. Her lavede han syv mål i 14 kampe og var medvirkende til, at Häcken sluttede på en fjerdeplads i den bedste række.

Häcken er ikke ubekendt territorie for tidligere AGFere. Både Stig Tøfting og Dioh Williams har repræsenteret Göteborg-klubben, der holder til Hisingen-området.

Siden sin tid i AGF har Ahmed Yasin optrådt for AIK Stockholm, Muaither SC (Qatar), BK Häcken og Al-khor (Qatar). De mange klubskifter har dog ikke skræmt kantspillerens mange følgere væk. 278.000 følger fortsat Yasin på twitter og 255.000 er med ham på instagram.

Ahmed Yasin har til dato spillet 41 landskampe og scoret fem mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce